Suurin ongelma ja stressin aihe aina vuokrasopimusta kirjoittaessa on, miten maksan esimerkiksi kahden kuukauden vuokran etukäteen.  Yksikin kuukausi vuokran lisäksi on iso summa maksaa, mutta ongelmat alkavat siinä kohtaa, kun on muutto pois ja tehdään tarkistusta. Kaikki on puhdasta, mutta silti kuntotarkastaja löytää jostain avaimenreiästä pölyä ja siivousmaksu on jo yhtäkkiä puolet vakuudesta. Siivoojalla on mennyt aikaa tähän operaatioon hänen työtuntien mukaan seitsemän tuntia.

 Minulle kävi niin. Olin äidin häissä, lompakossa yksi vara-avain asuntooni. Kävin kebabilla ja lompakkoni oli samassa pussissa kebab-annokseni kanssa. Sinä yönä, kun lähdin roskia viemään pienessä hiprakassa, en tajunnut, että lompakko oli siinä samaisessa pussissa, jossa kebabista jääneet roskani olivat. Soitin samantien aamulla tilanteen tajuttuani huoltomiehelle, että miten kuuluisi toimia, kun avaimet päätyivät roskien seassa roskikseen. Hän toi tikkaat ja roskiksen sisälle lähdettiin pussia etsimään. Avaimia ei kuitenkaan löytynyt ja huoltomies sanoi että ei tarvitse maksaa hukkuneesta avaimesta; kunhan tekee ilmoituksen tästä koko show’sta. Sitten minun muuttopäivä koitti ja aluksi ei mitään ongelmaa kadonneen avaimen kanssa. Kyllähän sieltä lopulta kuitenkin tuli sarjoituksesta lasku ja soitin heti kyseiseen taloyhtiöön, jossa olin ollut vuokralla ja kysyin, mistä tässä on nyt kyse. He kertoivat, että sillä ei ollut mitään väliä, mitä huoltomiehen kanssa olin puhunut,  sillä ei ollut virallisia sopimuksia tästä. Minun koko vuokravakuuteni meni tähän 540e sarjoitukseen ja nyt tullut vielä 90 euron lisämaksu jostain, minkä he olivat “unohtaneet” lisätä maksuun. 

Nyt käydään sotaa sähköpostien ja asiakaspalvelun kanssa siitä, kuka on tilanteessa oikeassa. Naurettavinta koko sirkuksessa oli se, että minä pidin vielä asuntoesittelyjä tuleville vuokralaisille. Minulle ei ilmoitettu, että he ovat tulossa. Kotona istuin sortsit jalassa ja ovikello soi. Siellä oli kaksi naista, jotka kertoivat tulevansa katsomaan asuntoa. No ei siinä mitään, sain heille myytyä imurini,pöydän ja wifi boksin koko asuminen asunnossakin oli ihan kummeli kamaa. Vesilaskun hintakin nousi, vaikka sanottiin ettei nouse ja mistä hinta otettiin pois?  Tottakai vuokravakuudesta. Seuraavalla kerralla, kun muutan vuokra asuntoon, pitää varmaan vesi kantaa lähimmästä kaivosta ämpärien kanssa. Täytyy myös varmaan pitää lakimies mukana, kun vien roskat, että kaikki on virallista.