Tuhat kurpitsalyhtyä, 700 heinäpaalia, useita liukumäkiä, valtavasti valoelementtejä ja mahtava määrä savukuplia. Niistä on tehty jo noin 10000 kävijää lumonnut Halloween-puisto Helsingin Puotilassa. Kävin tutustumassa Halloweeksin tapahtumapaikkaan ja kyselemässä vastaantulijoiden ajatuksia Halloween-perinteistä puistossa ja sen ulkopuolella. Puisto on auki vielä tämän viikon ajan.

Sipoolainen Maria oli saapunut puistoon lastensa Hugon ja Edvinin kanssa. Idean retkipäivälle Maria oli saanut Instagramista, jossa Halloweeks-tapahtumaviikkoja oli mainostettu. Myös ystävät olivat suositelleet puistoa. Maria kertoo, ettei hänellä ollut erityistä suhdetta Halloweeniin ennen lasten saamista. Kun perheen esikoinen Hugo syntyi Halloweenin aikaan, on perheellä ollut hyvä syy alkaa juhlistaa tätä alun perin amerikkalaista perinnettä.

Savukuplia padassaan keittävä noita on yksi puiston vetonauloista. Kaikenikäiset kerääntyvät joko leikkimään tai ottamaan hienoja kuvia noita-akan aitaukselle.

Orimattilalaiset Nelli ja Enna olivat nähneet mainoksen Halloween-puistosta TikTokissa. Heidän mielestään parasta puistossa ovat kupla- ja savuefektit. Myös liukumäessä laskeminen maistui juuri tänä vuonna täysi-ikäistyneelle parivaljakolle. Kotona he eivät kuitenkaan kertoneet viettävänsä Halloweenia sen suuremmin.

Illan hämärtyessä pääsin jututtamaan myös Halloween-puiston isäntää Heikki Kouvoa. Mies oli saanut ajatuksen Halloweeks-tapahtuman järjestämisestä vuosi sitten vieraillessaan Halikon kurpitsaviikoilla. Hän halusi tarjota juhlatunnelmaa syksyyn ja luoda Halloween-maailman suomalaisilla mausteilla.

Traktori, heinäseipäät ja puulaatikot tuovat suomalaista vivahdetta kurpitsojen ja luurangon rinnalle.

Halloween-puistossa viihtyvät niin lapset kuin vanhemmatkin.

Kun pimeys laskeutuu, myös kummitukset pääsevät valloilleen. Upeimman valokokemuksen saakin, kun vierailee puistossa pimeällä.

Kuvat ja teksti: Satu Karjunen