Presidentinvaalien ennakkoäänestys jatkuu vielä tänään tiistaina. Ääniä on maanantai-iltaan mennessä annettu lähes 1,5 miljoonaa.

Oikeusministeriön tulos- ja tietopalvelun mukaan presidentinvaalien ennakkoäänestyksessä on maanantai-iltaan kello 21:00 mennessä annettu jo liki 1,5 miljoonaa ääntä. Ennakkoäänestys näyttäisi olevan viime presidentinvaaleja hieman vilkkaampaa. Vuoden 2018 presidentinvaaleissa ennakkoäänestyksessä annettiin yhteensä hieman reilu 1,5 miljoonaa ääntä.

Eetu Lindgren päätyi vaalitoimitsijaksi jo vuonna 2021 ystävän innoittamana.

Kauppakeskus Saaressa sijaitsevassa Laajasalon kirjaston ennakkoäänestyspisteessä oli maanantai-iltapäivällä rauhallista. Vaalitoimitsija Eetu Lindgren kertoo, että ihmisiä on käynyt tasaiseen tahtiin äänestämässä. Suuremmilta ruuhkilta on toistaiseksi vältytty.

Anna Harras kävi äänestämässä ennakkoon kauppakeskus Saaressa. Harras äänesti ensimmäistä kertaa presidentinvaaleissa.

Ennakkoäänestämään saapunut Anna Harras koki helpoksi päättää ketä ei äänestä. Jäljelle jääneistä vaihtoehdoista löytyi omiin arvoihin sopiva ehdokas.

Riitta ja Jari Färdig kävivät yhdessä äänestämässä kauppakeskus Saaressa.

Riitta Färdigin mielestä ehdokkaan löytäminen ei ollut helppoa, mutta päätös tapahtui lopulta pitkäaikaisen mielikuvan perusteella.

Ennakkoäänestys loppuu tänään tiistaina iltakahdeksalta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 28. tammikuuta, jolloin äänestää voi ainoastaan äänestysoikeusilmoituksessa osoitetussa paikassa. Mukana on oltava joko poliisin myöntämä henkilöllisyystodistus tai passi, taikka ajokortti.

Teksti ja kuvat: Miia Kilpiö.