Kansojen liigassa aina mainiosti pärjännyt Suomi arvottiin torstaina seuraavalle kaudelle kovatasoiseen ja kiinnostavaan lohkoon. Huuhkajat pääsee pelaamaan syksyllä vierasotteluiden lisäksi Helsingissä kotiottelut Kreikkaa, Irlantia ja lajin suurmaata Englantia vastaan.

Edelliset kaksi kautta B-liigassa pelannut Suomi pääsee pelaamaan Englantia vastaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2001. Kansojen liigassa viime kaudella voitoitta jäänyt Englanti sijoittui A-liigan lohkonsa viimeiseksi, ja tippui siten sarjatasoa alemmas B-liigaan pienempien maiden kiusaksi.

– Kyllähän se oli tiedossa, että B-liigassa on kovia maita. Kovin niistä tuli nyt meidän lohkoomme. Emme ole kohdanneet Englantia pitkään aikaan. Odotan sitä kohtaamista todella innolla, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi Palloliiton tiedotteessa.

Irlantia ja Kreikkaa vastaan Huuhkajat on pelannut huomattavasti useammin. Kreikan se kohtasi viimeksi vuonna 2019 EM-karsinnoissa, ja Irlannin vuotta myöhemmin Kansojen liigassa.

Huuhkajilla edessä kiinnostava liigakausi

Suomella on kovatasoisesta lohkosta huolimatta hyvät mahdollisuudet sijoittua kahden parhaan joukkoon. Toisella sijalla Huuhkajat varmistaisi paikan uusiin nousukarsintoihin, jotka otetaan käyttöön alkavalle kaudelle. Lohkokolmosena Suomi taas joutuisi putoamiskarsintaan, ja viimeiselle sijalle jääminen johtaisi suoraan putoamiseen. Lohkosijoituksen merkityksen kasvaessa Suomen yksittäisistä otteluista voi tulla huomattavasti jännittävämpiä.

– Lohko on erittäin mielenkiintoinen. Uskon, että jokaisessa ottelussa tulee olemaan hyvä meininki. Olen varma, että nämä vastustajat houkuttelevat myös kannattajiamme katsomoon, Kanerva jatkoi.

Helsingin olympiastadionilla pelattavat Huuhkajien kotiottelut ovat nousseet Suomen suurimpien urheilutapahtumien joukkoon, ja lohkoarvonnan arpaonni oli varmasti monen futisfanin mieleen. 

Lontoon 90 000-paikkainen Wembley Stadium. KUVA: Pixabay

Huuhkajat pääsee myös tekemään debyyttinsä Englannin maajoukkueen legendaarisella kotikentällä, Lontoon Wembley Stadiumilla. Vuonna 2007 valmistunut “uusi” Wembley on vielä Suomen osalta kokematta, mutta vanhalla Wembleyllä Suomi ehti vierailla vuosina 1976 ja 1984.

Tuleva Kansojen liigan kausi alkaa Suomen osalta 7. syyskuuta Kreikkaa vastaan, mutta tällä hetkellä Huuhkajien katse on tiukasti kevään EM-jatkokarsinnoissa. Niissä Suomi on pakkovoiton edessä, kun se matkustaa Walesiin karsinnan välierään 21. maaliskuuta.

Teksti: Eemil Untamala
Kuvat: Eemil Untamala ja Pixabay