HIFK hävisi SM-liigassa runkosarjan viimeisen ottelunsa KalPalle Helsingissä maalein 0-3. Tappio jätti HIFK:n runkosarjassa kuudennelle sijalle, ja se saa puolivälierissä vastaansa Pelicansin.

Vaikka HIFK oli jo varmistanut paikkansa puolivälierissä, lähti se viimeiseen runkosarjaotteluunsa suurin panoksin. Helsinkiläiset olivat tasapisteissä sekä Jukureiden että Kärppien kanssa, jotka kohtasivat toisensa samaan aikaan Mikkelissä. Voitolla HIFK olisi voinut lopulta nousta sijan ylöspäin, kun Kärpät voitti Jukurit vierasottelussa.

– Pelasimme mielestäni ihan hyvin. Saimme luotua paikkoja mutta emme tehneet maaleja, sanaili HIFK:n puolustaja Luke Martin.

– Tämä oli vain yksi tällaisista illoista.

HIFK:n jenkkipuolustaja Luke Martin valittiin SM-liigan tähdistökentälliseen. KUVA: Mikael Vesala

HIFK:n ja KalPan välinen kamppailu eteni pitkään maalittomana, mutta otteluun saatiin lopulta eloa kolmannessa erässä. KalPa sai luotua kymmenisen minuuttia ennen loppua vaarallisen tilanteen, josta HIFK:n Niko Seppälä oli pakotettu ottamaan estämisjäähyn. KalPan tšekkihyökkääjä Matyas Kantner rankaisi lopulta ylivoiman loppupuolella laukoen KalPan upeaan vierasvoittoon.

HIFK pääsi Kantnerin maalin jälkeen ottelussa niskan päälle, muttei saanut tehtyä maalia hyvistä paikoista huolimatta. Parhaan maalintekopaikan sai luotua Julius Nättinen, jonka ohjauksen KalPan maalivahti Stefanos Lekkas onnistui venyttämään räpylällään maaliviivalta. KalPa viimeisteli päätösminuuteilla kaksi ottelun viimeistä osumaa tyhjään maaliin.

HIFK:lla nousujohteinen kausi

Suurin tavoittein kauteen lähteneelle HIFK:lle runkosarjan kuudes sija on osaltaan pettymys, mutta joukkue esiintyi kauden läpi muihin kärkijoukkueisiin nähden tasaisesti.

Iiro Pakarinen tiistain KalPa-ottelussa. KUVA: Mikael Vesala

– Välillä oli huonompaa ja välillä parempaa, ja viimeisen parin kuukauden aikana löydettiin jollain tavalla se meidän juttu. Joukkue yhdistyi viimeisen parin kuukauden aikana, kertoo HIFK-hyökkääjä Iiro Pakarinen.

HIFK:n varakapteenina toimiva Pakarinen tietää myös mistä puhuu. NHL:n Edmonton Oilersissa 135 ottelua pelannut taituri osasi kysyttäessä niputtaa joukkueen pelaamisen kehittymisen tarkasti.

– Ollaan vietetty joukkueen kanssa enemmän aikaa ja sitä kautta on tullut tietty yhtenäisyys. En ehkä näkisi mitään sellaista isoa pelillistä juttua, tiivistää Pakarinen.

– Ehkä vähän se meidän pelaaminen nopeutui jossain vaiheessa ja puolustajat on avanneet peliä paremmin, mutta ei mitään sen isompaa.

Puolivälierissä toistetaan historiaa

HIFK pääsee runkosarjan kuudennen sijansa ansiosta suoraan puolivälieriin, jossa se kohtaa sarjassa kolmanneksi sijoittuneen Pelicansin. Helsinkiläisjoukkue vaikuttaa lähtevän pudotuspelejä kohti innokkain mielin.

– Me voimme pelata ketä tahansa vastaan, uskon että se on meidän vahvuutemme. Meillä on myös paljon kokemusta pukukopissa, ja voimme luottaa siihen, vakuuttaa Martin.

HIFK:n ja Pelicansin välinen historia toistaa hieman itseään, sillä joukkueet kohtasivat toisensa pudotuspeleissä viimeksi kevään 2019 puolivälierissä. Silloinkin Pelicans oli runkosarjassa kolmas ja HIFK kuudes, mutta HIFK onnistui silti lyömään Pelicansin voitoin 4-2.

SM-liigan puolivälierät alkavat HIFK:n ja Pelicansin välillä keskiviikkona 20.3. Lahdessa.

Teksti: Eemil Untamala

Kuvat: Mikael Vesala