Somerolla sijaitseva Eläinsuojelukeskus Tuulispää on lahjoitusvaroilla toimiva turvakoti pelastetuille eläimille. Tuulispäähän päätyy eläimiä eri paikoista ja eri reittejä, jotkut niistä etsivät myös loppuelämän koteja. Suurin osa tilan eläimistä on tuotanto- ja maatilaeläimiä.
Eläimillä on paljon tilaa liikkua vapaasti, ja ne saavat kulkea sisään tai ulos oman tahtonsa mukaan. Pihalla vastassa on Uni-vuohi.
Suomenvuohi Anselmi on Tuulispään ensimmäinen asukas.
Tuulispään naudat ovat kokoerosta huolimatta hyviä kavereita. Muiden märehtijöiden tavoin suuri osa nautojen päivästä kuluu syödessä.
Meri Tiitola on Tuulispäässä töissä eläintenhoitajana. Tilalla työskentelee sekä vakituisia työntekijöitä että vapaaehtoisia, ja paikalla on työntekijöitä aamusta iltaan.
Hopeakettu Viima on paennut turkistarhalta. Hopeakettuja ei elä Suomessa luonnonvaraisina, joten se pelastettiin Tuulispäähän, jossa se saa elää paljon turkistarhoja vapaampaa elämää.
Myös Taika on turkistarhakarkuri, joka pääsi turvaan Tuulispäähän. Turkistarhoilla ketut elävät koko ikänsä pienissä häkeissä, eivätkä ne pääse liikkumaan tai toteuttamaan luontaisia tarpeitaan.
Mikael Keto kävi tutustumassa Viimaan. Tuulispäässä ketuilla on oma aitaus, jossa ne saavat liikkua vapaasti. Ne pääsevät halutessaan myös sisätiloihin.
Mikko pääsi Tuulispäähän toisen luonnonsuojeluyhdistyksen kautta. Minkki on Suomessa vieraslaji. Ihmisiin kiintynyt, utelias Mikko elää omassa tarhassaan toisen minkin kanssa.
Minkeille on rakennettu ikioma kesämökki, jossa ne saavat elää lämpimät kuukaudet. Kylmillä säillä minkit asuvat sisätiloissa.

Kuvat ja teksti: Oona Grönqvist