Joona ”natu” Leppänen kertoi fiiliksiä tulevasta Elisa Masters- tapahtumasta.

Espoossa järjestetään marras-joulukuussa Elisa Masters -tapahtuma. Mukana tapahtumassa on myös suomalainen organisaatio ENCE. Millä ajatuksilla organisaatio ja joukkue lähtevät mukaan turnaukseen ja mitä organisaatiossa työskentelevä Joona ”natu” Leppänen ajattelee Suomessa järjestettävästä tapahtumasta?

”Suomalaisena organisaationa meille on kunnia-asia saada joukkue kilpailemaan merkittävään turnaukseen Suomessa. Se on tärkeää paikallisen e-sports-kulttuurin kehityksen kannalta ja myös mahdollisuus tutustuttaa liike-elämää läheltä, mitä meidän lajin yleisötapahtumat voivat parhaimmillaan olla”, Leppänen toteaa.

Joukkue oli mukana myös viime vuoden tapahtumassa, ja sijoittui tuolloin sijoille 5–6. Leppänen kertookin, että silloin joukkueen rakenteet olivat muutosten jälkeen vielä hakemassa muotoaan, joten tulos oli pettymys. Tänä vuonna joukkue on ollut yksi maailman kärkijoukkueista rankingeissa joten muita tavoitteita kuin turnauksen voitto, ei kannata asettaa.

Mitä viime vuoden tapahtumasta jäi mieleen?

Entäpä mitä mieltä kokenut tapahtuma- sekä turnauskävijä ajattelee viime vuoden tapahtumasta ja sen järjestelyistä, kun vertailukohtana pitää muita maailmalla järjestettäviä e-sport-tapahtumia? ”Ensimmäisellä kerralla on aina asioita joita voisi tehdä paremmin tai ottaa eri tavalla huomioon, mutta oman kokemuksen mukaan viime vuoden tapahtuma oli kaiken kaikkiaan hyvä. Meille tullut palaute tapahtumasta oli pääosin positiivista, ja pienillä viilauksilla Masters on aivan täysin ison tapahtuman kriteerit täyttävä CS-tapahtuma”, Leppänen toteaa.

Joona ”natu” Leppänen Elisa Masters Espoo 2022. KUVA: Petri Leppävuori

Majorit Tampereella?

Elisa Masters on tapahtuma, joka selvästi houkuttelee organisaatioita tapahtumaan. Suomessa myös Counter-Strikellä on paljon pelaajia ja seuraajia. Moni jo odottaakin, olisiko joskus mahdollista, että major turnaus järjestettäisiin Suomessa. Mitä Leppänen ajattelee majoreiden järjestämisestä Suomessa? ”Olen sitä mieltä, että meillä voitaisi tulevaisuudessa järjestää majorit esimerkiksi Nokia Arenalla, uskon että rahkeita ja yleisöä riittää megaluokan turnauksen järjestämiseen”, pohtii Leppänen.

Aleksib ja NAVI Espooseen?

ENCE:n lisäksi tapahtumassa pelaa seitsemän joukkuetta joista neljä on jo julkaistu. Nähtäväksi jää, kutsutaanko tapahtumaan mukaan myös Suomen kirkkain CS-tähti Aleksib? ”Tietysti kaikki suomalaisethan haluaisivat nähdä Na´Vin ja Aleksib:n tapahtumassa, mutta pahoin pelkään, ettei heitä Espoossa loppuvuonna nähdä. Itse haluan nähdä turnauksessa mahdollisimman kovia joukkueita, jotta kilpailun taso olisi mahdollisimman korkea,” Leppänen pohtii.

Turnaus alkaa studio-otteluilla 29.11.–30.11.2023 ja huipentuu Espoon Metro Areenalla 1.–3.12.2023.

Teksti: Iiro Sorsa
Kuvat: Petri Leppävuori, Elisa Masters Espoo 2022