Suvilahdessa sijaitseva DIY-skeittipuisto tullaan mahdollisesti purkamaan tapahtuma-alueen kehittämisen tieltä. Skeittiparkki on ollut purku-uhan alla aiemminkin ja lajin aktiivit tekevät jatkuvasti töitä, että skeittiparkki saataisiin säilytettyä. Suvilahti DIY on yksi maailman suurimmista talkoovoimin rakennetuista skeittiparkeista.

Suvilahden skeittiparkissa oli lokakuun toisena päivänä hiljaista. Kosteat yöt ja sateiset päivät tekevät skeittaamista hankalaa ja jopa vaarallista märän pinnan takia. Myös rullalaudan osat kärsivät helposti vedestä.

Suvilahden skeittiparkki on täysin uniikki ja skeittaajien itsensä talkoovoimin rakentama. Se on maailman viiden suurimman itsetehdyn skeittiparkin joukossa. Paikkaan ovat tervetulleet kaikki ja sen ympärille on muodostunut yhteisö. Suvilahti DIY on vetänyt skeittaajia ympäri maailmaa ja jopa legenda Tony Hawk on skeitannut siellä kahdesti.

Suvilahden skeittiparkki on myös suosittu sosiaalisen median kuvauspaikka värikkyytensä takia. Betoniskeittiparkki on suuri, 1300 neliömetriä ja rakennettu reilut kymmenen vuotta sitten lajin aktiivien ja harrastajien omin käsin.

Suvilahti Event Hub -hankkeessa tavoitteena on rakentaa viihdekeskus, johon tulisi tiloja yleisötapahtumista tv-tuotantoihin sekä esimerkiksi hotelli ja toimistoja. Tapahtumakeskus tulisi entisen kaasutehtaan ja Kauppakeskus Redin väliin. Hanketta vetää näyttelijä Mikko Leppilampi. Tapahtumakeskuksen rakentaminen olisi tarkoitus aloittaa vuoden 2023 lopulla ja toiminta voisi alkaa viimeistään kesällä 2026. Hanke on saanut laajasti kritiikkiä mediassa. Tapahtuma-areenan kaavasta tehtiin kaavavalitus, eli nyt rakentamisaikataulu on jäissä.

Tuomas Uusitalo on käynyt usein ystäviensä kanssa skeittaamassa ja kuvaamassa lajista videoita Instagramiin.

Suvilahdessa järjestetään kesäisin useita tapahtumia ja yksi suurimmista on Flow-festivaali, joka on järjestetty alueella kesästä 2007 asti. Kaupunkifestivaali keräsi viime kesänä kolmessa päivässä yli 90 000 kävijää. Vuonna 2025 festivaalia ei Suvilahdessa enää nähdä ja uudesta paikasta on neuvotteluja.

2017 skeittiparkki sai Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaoston kunniamaininnan.

Kuvat ja teksti: Jonna Saari