Naisten jääkiekko on monien mutkien kautta pääsemässä Pohjois-Amerikassa takaisin jaloilleen. Entinen liiga PHF (Premier Hockey Federation), joka tunnettiin National Women’s Hockey League -liigana, korvataan Professional Women’s Hockey League -liigalla (PWHL). Uudessa liigassa pelaa kuusi joukkuetta. Kolme seuraa Yhdysvalloista ja kolme Kanadasta. Yhdysvaltojen joukkueet ovat Boston, New York ja Minnesota. Kanadan joukkueet ovat Montreal, Ottawa ja Toronto.

Minttu Tuominen, 33, oikealta nimeltään Minnamari Tuominen, varattiin Minnesotan joukkueeseen 14. kierroksella. Joukkueeseen varattiin myös toinen suomalainen, Susanna Tapani, 30, 5. kierroksella. Minnesotan valmennuksestakin löytyy suomalaista osaamista: apuvalmentaja Mira Jalosuo on entinen naisleijonien pelaaja.

Tuominen kertoo varauksen olevan tietynlainen sinetti sille, että hän on tehnyt oikeat asiat omalla urallaan ja näyttänyt pystyvänsä pärjäämään vielä huipputasolla. Tuominen lisää vielä, että hän on jo saavuttanut urallaan paljon ja päässyt pelaamaan ympäri maailmaa. Hänen mielestään olisi kuitenkin hienoa päästä vielä pelaamaan niin sanotussa naisten ’’änärissä’’. Varaus ei vielä takaa Tuomisen siirtoa PWHL:ään, vaan Minnesotasta tulee sopimustarjous, jonka Tuomisen agentti neuvottelee suojattinsa puolesta sellaiseksi, että päästään sopimuksesta yhteisymmärrykseen. Minnesota kuitenkin omistaa nyt Tuomisen oikeudet. 

Minttu Tuominen on kokenut ammattilaispelaaja, pelipaikaltaan puolustaja, joka on urallaan edustanut monia joukkueita ympäri maailmaa. Tuominen on moninkertainen olympia- ja MM-mitalisti. Tuominen on pelannut 258 naisten maaottelua ja kerännyt niissä tehopisteet 33+57=90. Hän on voittanut naisten liigan syöttötilaston kaudella 2018–2019, puolustajien pistepörssin 2019–2020 sekä puolustajien maalitilaston kausilla 2017–2018 ja 2019–2020. Hänet on myös valittu monesti Naisten liigan All Stars -joukkueeseen. Viimeisimpänä Tuominen on voittanut puolustajien maalipörssin PHF:ssä 2022–2023 kaudella. 

Aino Pitko 29/9/2023