Texmex on jälleen noussut varsinaiseksi trendiruoaksi maailmalla. Termi texmex tulee sanoista Texan ja Mexican, ja se on alkujaan yhdistelmä meksikolaista ja yhdysvaltalaista keittiötä. Monelle tutut tortillat, tacot sekä nachopelti ovat saaneet virkistävän uutuuden rinnalleen. Texmex-lämppärit ovat herkullinen ja helppo välipala, iltapala tai snack arkeen. 

Ainekset:

  • 12 isoa paahtoleipää
  • 400g naudan jauhelihaa
  • 1 ps tacomausteseos
  • salsadippiä
  • 100g maissia
  • 5 tomaattia
  • maissilastuja
  • 1 prk Koskenlaskija-sulatejuustoa
  • cheddarjuustoraaste
  • korianteria

Ohje:

  1. Kypsennä jauheliha pannulla ja lisää mukaan tacomausteseos, salsadippi ja maissi.
  2. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
  3. Levitä juustolevite paahtoleiville.
  4. Liisä leiville jauhelihatäytettä, tomaattiviipaleita, murennettuja maissilastuja ja juustoraastetta.
  5. Paista leipiä uunissa 200: ssa asteessa noin 8 minuuttia, kunnes juustoraaste on saanut hiemat väriä.
  6. Viimeistele leivät korianterilla.

Kuvat ja teksti: Noora Mäkelä