Suomalainen vapaaottelun organisaatio CAGE järjesti lauantaina 10. helmikuuta Helsingin Kulttuuritalolla otteluillan, joka tarjosi katsojille vihdettä ja hienoja lopetuksia.

Vapaaottelun ystävät saivat nauttia Helsingissä järjestetyssä CAGE61 -tapahtumassa laadukkaita otteluita, sekä paljon lopetusvoittoja. Otteluita oteltiin kaiken kaikkiaan yhdeksän, joista seitsemän päättyi ennen täyttä aikaa. Ottelijoita löytyi eri puolelta maailmaa Suomen lisäksi, kuten Brasiliasta, Norjasta, Liettuasta ja Sveitsistä. 

Illan pääottelussa vastakkain asettuivat Mikko Ahmala ja sveitsiläinen Michael Dubois. Ottelu päättyi Duboiksen kuristusvoittoon toisessa erässä. Hienoja suorituksia oli useampia tämän lisäksi, kuten Norjan vapaaottelulupauksen Jon Vetle Furuheimin tyrmäys yhdeksässä sekunnissa brasilialaisesta Andre Rodriguesista. Tämä oli myös CAGE-historian kaikkien aikojen nopein tyrmäys. Yhtenä otteluista myös nähtiin ammattilaisdebyyttinsä tekevä Omar Tugarev, johon oli suuret odotukset amatöörimenestyksen takia. Tugarev on niittänyt mainetta voittaen useita suomenmestaruuksia, sekä muun muassa alle 21-vuotiaiden maailmanmestaruuden. 

CAGE61 -tapahtuman avoimissa punnituksissa Oscar Romero (vas) ja Omar Tugarev (oik).

Tämä 22-vuotias lupaus täytti kaikki odotukset ottelussaan, kun heti aloituskellon lyömästä teki selväksi vastustaja Oscar Romerolle sen, että he ovat aivan eri tasoisia tässä lajissa. Tugarev viimeisteli ottelun matossa raa’oilla kyynärpääiskuilla, jolloin tuomarin oli tultava väliin ja keskeyttää ottelu. 

Ottelun jälkeen kehässä mikkiin Tugarev antoikin selvän viestin eteenpäin: “Dana White, watch me. Im coming!”

Itsevarma suora viesti UFC:n pomolle Dana Whitelle, että tietää katsoa myös tänne suomalaisen suuntaan kun seuraavaa tähteä halua hakea. Kuinka pian voidaan siis odottaa, että tämä lupaava 22-vuotias nähtäisiin UFC:ssä?

– Tottakai UFC (Ultimate Fighting Championship) on tavoite ja tähtään sinne. Jos loukkaantumisia tai muuta vastaavaa ei tule esteeksi, ja otan vaikka neljä matsiakin vuodessa, niin maksimissaan kolme vuotta menee. Tugarev vastasi haastattelussa koskien mahdollista tulevaisuutta UFC:ssä.

Koko haastattelun Omar Tugarevin kanssa pääset kuuntelemaan tästä:

Seuraava otteluilta on CAGE62, joka järjestetään 27. huhtikuuta, Helsingin Triplassa. Ottelijat julkaistaan myöhemmin kyseiseen tapahtumaan.

Kuvat ja teksti: Teemu Kotsalo