Pelicans ja Kärpät ottivat yhteen tiistaina 9. huhtikuuta kolmannessa välieräottelussa Lahden Isku-areenalla. Pelicans oli ottanut vahvan otteen välieräsarjassa voittaen kaksi ensimmäistä ottelua. Finaaleihin vaaditaan neljä otteluvoittoa.

Pelicansin Niklas Kokko pelasi tiistaina uransa ensimmäisen pudotuspelien nollapelinsä. KUVA: Laura Henriksson

Kotijoukkue Pelicans työnsi Kärpät selkä seinää vasten ottaen jo kolmannen peräkkäisen voiton välieräsarjassa. Sarja on ensimmäisen kerran katkolla perjantaina Oulussa, jolloin Kärpät on pakkovoiton edessä. Lahtelaisten suuri sankari oli kesken kauden nimenomaan Kärpistä Lahteen siirtynyt maalivahti Niklas Kokko, joka nollapelillään varmisti lahtelaisille ison voiton.

– Pilke silmäkulmassa ja hyvän itseluottamuksen kautta, se on mun peliä, Kokko pohti omaa suoriutumistaan nollapelin jälkeen.

Niin ikään kesken kauden Lahteen siirtynyt konkaripelaaja Juhamatti Aaltonen kehui Kokon suoritusta tiistaina pelin jälkeen.

– Hänen tehtävänsä on pysäyttää kiekot ja tänään hän suoriutui työtehtävistään varsin mallikkaasti. Rempseä nuorimies.

Aaltonen ei halua lähteä vielä spekuloimaan tulevia finaaleja.

– Peli kerrallaan mennään, perjantaina on seuraava ottelu niin laitetaan itsemme siihen valmiiksi. Vastustajalla ei ole enää mitään hävittävää, joten tulee varmasti kovaa päälle.

Voitosta huolimatta löysi Aaltonen myös parannettavaa tulevia otteluita varten.

– Laadukkaampia syöttöjä ja vastaiskuja. Sitä kautta voisimme parantaa hyökkäyksiemme laatua.

Kevään tavoite on 38-vuotiaalla hyökkääjällä kirkkaana mielessä.

– Totta kai se mestaruus on tavoitteena, sitä kohti tässä mennään.

Juhamatti Aaltonen (kuvassa keskellä) oli tyytyväinen joukkueensa suoriutumiseen tiistaina kolmannessa välieräottelussa. KUVA: Laura Henriksson

Toisessa välieräsarjassa Kalpa kavensi otteluvoitot 2-1 runkosarjavoittaja Tapparaa vastaan Tampereen Nokia arenalla. Ottelun lopussa nähtiin dramatiikkaa, kun Tapparan tasoitusmaali hylättiin vain muutamia sekunteja ennen varsinaisen peliajan loppua. Osuman aikana Tapparan pelaaja Veli-Matti Savinainen oli maalivahdin alueella ja sen katsottiin häirinneen Kuopiolaisten maalinsuuta vartioineen Stefanos Lekkasin työskentelyä. Näin ollen Kuopiolaiset ottivat tärkeän voiton sarjan jatkoa ajatellen. Seuraava ottelu Kalpan ja Tapparan välillä pelataan niin ikään perjantaina 12. huhtikuuta.

Välieräsarjat jatkuvat tulevana perjantaina 12. huhtikuuta. KUVA: Laura Henriksson

Teksti: Veera Kasila
Kuvat: Laura Henriksson