Helsigissä 20.-21.4. järjestettävät Radiofestivaalit ovat loppusuoralla. Festivaaleilla kilpaillaan neljässä eri sarjassa, joista podcast, juonto ja kuunnelma -sarjojen voittajat ovat jo valittu, ja äänidokumentti-sarja ratkeaa vielä tänään. Laajasalon opiston opiskelijat ovat tähän mennessä voittaneet kaikissa sarjoissa.

Voittajaksi ylsivät Podcast-sarjassa Jenni Määttä, juontosarjassa Kaisu Koivisto ja kuunnelmasarjassa Sampsa Silander. Laajasalon opistolta oli finaalissa jopa 14 kilpailijaa. Dokumentti-, juonto- ja kuunnelmasarjaan saivat osallistua vain opiskelijat, mutta podcast-sarja oli kaikille avoin.

Vuosittaisia radiofestivaaleja on järjestetty vuodesta 2000 asti ja se on tärkeä alan ammattilaisten ja opiskelijoiden kohtaamispaikka. Tapahtuma striimattiin KaupunkiTV:ssä ja Kaupunkiradiossa suorana lähetyksenä.

Juonnot tehtiin suorana Metropolia ammattikorkeakoulun studiossa.
Kaisu Koivisto voitti juontosarjan tuomareiden yksimielisellä päätöksellä.
Perjantain kuunnelmasarjan tuomareilta vaadittiin keskittymistä.
Sampsa Silanderin Pikku Jukka voitti parhaan kuunnelman palkinnon.
Katariina Tamminen antamassa juontonäytettään.
Miika Kekki haki Voijonmaan opistoon, sillä ei tiennyt, mikä hänen seuraava askeleensa media-alalla olisi. Radiofestivaaleilla hän kilpaili juontosarjassa.
Tapahtuma striimattiin suorana KaupunkiTV:llä.
Radiofestivaalin tuottaja Eevi Savolainen.
Tuomarit pohtivat päätöstä.
Laajasalon opistossa opiskeleva Jenni Määttä voitti podcast-sarjan podillaan Tarut Disneyn Takana.
Metropolia ammattikorkeakoulun XR-Centerin yleisössä oli kilpailijoita, heidän tukijoukkojaan ja radio- ja audioalan ammattilaisia.
Viimeisenä palkittiin dokumenttisarjan voittajat. Kunniamaininnan saivat Laajasalon opiston Noora Saarinen ja Emilia Olkkonen. Voiton vei Tampereen yliopiston Maiju Takala työllään Arvioimme esineitä, emme ihmisiä.

Kuvat ja teksti: Oona Grönqvist