Eilen 19.4. Helsingin Kalasatamassa keskeisellä ja vilkkaalla alueella löytyi auto ja mahdollinen ruumis merenpohjasta. Viranomaiset nostavat auton aikaisintaan tänään ja aloittavat selvitystyöt, miten ja milloin auto on mereen päätynyt.

Auto ja mahdollinen ruumis löytyivät Puolustusvoimien sukellusharjoituksen yhteydessä. Löytöpäivänä keskiviikkona viranomaiset käynnistivät mittavan operaation, jonka yhteydessä autoa tai mahdollista ruumista ei saatu nostettua merestä. Nostotyö vaatii kalustoa, jota ei keskiviikkona ollut. Oletettavaa on, että nosto-operaatio jatkuu tänään torstaina.

Poliisi ei ole kommentoinut varmuudella, että autossa olisi ruumis.

Onnettomuuspaikka oli rauhallinen keskiviikkoiltana.

Tässä kohtaan ei tiedetä, kuinka kauan auto ja mahdollinen ruumis on ollut merenpohjassa. Alue on nykyään vilkas ja siellä äänet kaikuvat, ja onnettomuuspaikan vieressä on myös ravintola. Ilta-Sanomien tietojen mukaan merenpohjasta löytynyt auto ja ruumis kuuluisivat mahdollisesti 17. helmikuuta kadonneelle miehelle, josta on tehty viimeinen havainto Vantaan Tammistossa sijaitsevassa K-Citymarketissa 16. helmikuuta.

Teksti ja kuvat: Veikko Kurvinen