Vantaan Tammiston Musti ja Mirri
Kuva: Karoliina Roihu

Kerran viikossa Vantaan Tammiston Musti&Mirri- myymälän täyttää koiranpennun tuoksu ja tassujen äänet. Reippaat koululaiset saapuvat paikalle ja Mustieskari on valmiina alkamaan.

Mustieskari on 4-7 kuukauden ikäisille koiranpennuille ja heidän omistajilleen tarkoitettu tilaisuus, jossa harjoitellaan koiran koulutusta, arjen perustaitoja sekä vahvistetaan koiran sosiaalisia taitoja. Mustieskari on Mustin&Mirrin kanta-asiakkaille ilmainen ja mukaan saavat tulla kaikki yli 4 kuukauden ikäiset pennut. 

Mustieskarin ohjaajat ovat Mustin&Mirrin oman koulutuksen läpikäynyttä henkilöstöä. Ohjaaja Anni kertoo toiminnan tavoitteiksi koiranpennuille sosiaalisten taitojen harjoittelun, sekä vieraissa paikoissa ja tilanteissa toimimisen häiriötekijöistä huolimatta. Omistajille sen sijaan pyritään tarjoamaan positiivisia kokemuksia koiran kanssa touhuamisesta sekä innostusta koiran koulutukseen jatkossakin. Anni suositteleekin osallistumista Mustieskariin etenkin ensimmäisten koirien omistajille.

Mustieskariohjaaja Anni
Kuva:Karoliina Roihu

“Parasta ja palkitsevinta tässä ehdottomasti on kun näkee miten koiran ja omistajan välinen yhteistyö ja koiranpennun taidot kehittyvät,” Anni kertoo.

Carmela Siimeslahti ja 6 kuukauden ikäinen pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira Elli.
Kuva: Karoliina Roihu

Carmela Siimeslahti on saapunut Mustieskariin jo kolmatta kertaa pitkäkarvaisen kääpiömäyräkoiransa Ellin kanssa. Siimeslahti kertoo kuulleensa Mustieskarista asioidessaan myymälässä. Siimeslahti toivoo koiransa sosiaalisten taitojen karttuvan ja peruskäskyjen vahvistuvan toiminnan aikana. Siimeslahti onkin ollu Mustieskariin tyytyväinen ja kertoo suositelleensa sitä jo ystävilleenkin.

“Koirani on vähän arka ja sitä välillä jännittää, mutta täällä on ollut hyvä ohjaaja, joka kuuntelee”, Siimeslahti mainitsee.

Myös Maria Peltola ja Ari Leskinen kuulivat eskarista asioidessaan Mustin&Mirrin liikkeessä. He kokevat tärkeäksi, että koirat saavat kontaktia toisiin samanikäisiin koiriin, oppivat sosiaalisia taitoja ja käytöstapoja.

“Tosi tärkeää, että oppii sosiaalisia taitoja ja samalla tässä itsekin opimme, miten koiria tulisi ohjata,” Peltola ja Leskinen kertovat.

“Aluksi jännitti miten Väinö-koiran kanssa menee, kun sillä on vähän tapana äristä toisille uroksille, mutta hyvin on mennyt,” Leskinen mainitsee.

Peltola ja Leskinen ovat olleet tyytyväisiä Mustieskarin tapaamisiin ja kertovat lämpimästi suosittelevansa niitä muillekin.

“Koirat tykkää ja tulee tänne mielellään ja se on tärkeintä,” Peltola ja Leskinen kertovat.

Tälle eskarikerralle osallistui yhteensä kuusi koiraa, tunnelma oli mukava ja koulutus koiranpentuja kunnioittavaa. Ohjaaja huomioi osallistujia ryhmänä ja yksilöllisesti. Mustieskareita järjestetään Musti&Mirri myymälöissä ympäri Suomen ja niihin osallistuminen on kanta-asiakkaille maksutonta.

Henriikka Klemetti ja 4 kuukauden ikäinen Amerikan kääpiöterrieri Elli.
Kuva: Karoliina Roihu