(KUVA: SAMULI VIENOLA)

Joona Hellman, 26, on tuhansien tuntema, inspiroiva sosiaalisen median sisällön tuottaja. Hellman tunnetaan myös Youtubesta supersuosituista humoristisista videoista. Nuoren yrittäjän elämään kuuluu tällä hetkellä erittäin hyvää. Esikuvana hän haluaa olla aito ja empaattinen sekä kohdata jokaisen samanlaisena omana itsenään. 

“Olen aina rakastanut esiintymistä, juontamista ja nauttinut ihmisille puhumisesta. Keskustelu ja esiintyminen on ollut tosi luontevaa mulle, mutta en ollut kovin lahjakas näyttelijä tai artisti. Sitten se tapahtui. Löysin Youtuben ja olin sitä mieltä, että täällähän voisinkin olla oman elämäni artisti. Ja näinhän se oli sitten”, Joona naurahtaa.

Ilmaisutaito vahvuutena

“Nuorempana haaveilin äidinkielen opettajan työstä, koska rakastin aina koulussa ilmaisutaitoa, mikä onkin vähän sitä, mitä nykyään teen. Jos nyt en tekisi somea, voisin hyvin olla levy-yhtiössä artistien manageri, psykologi tai vaikkapa psykoterapeutti, sillä rakastan keskustella ihmisten kanssa”, Joona muistelee.

Vaihderikas ja monipuolinen työ vaatii luottoa omaan talenttiin 

“Koen, että tärkein ominaisuus pärjäämiseen tällä alalla on luotto siihen, että sinulta löytyy sitä talenttia kyllä. Luotat vain rohkeasti omaan lahjakkuuteesi, koska jos et itse luota itseesi, ei kukaan muukaan voi, vaikka tämä ala toki vaatii paljon muutakin”.

Joonan suurin saavutus tähän mennessä on se, että hän on pystynyt tekemään omasta intohimosta ja lahjakkuudesta työn, sekä onnistunut luomaan itselleen toimivan henkilöbrändin.

“Suurin saavutus on ensinnäkin hirveän vaikea kysymys itsessään ihmiseltä. Suuri saavutus voisi myös olla jopa se, että saan nähdä ja kokea joka päivä erilaisia positiivisia asioita elämässäni”, hän kertoo iloisesti.

(KUVA: SARA-ANNIKA AREMO)

Ketä ihailet?

Kysyttäessä Joonalta hänen ihailemaansa henkilöä, vastaa hän omaan rempseään tyyliinsä sopivasti: “Miley, Miley, Miley. Miley Cyrus, excatly – se on just näin. Olen ihaillut häntä jo yli 10 vuotta varmasti”.

Urheilu ja läheiset tuovat tasapainoa arkeen 

“Mä rakastan hiihtää ja urheilla vapaa-ajallani paljon, sekä nähdä tietysti ystäviä. Hiihtoreissut Lappiin ovat parasta palautumista arjesta”.

Tulevaa vuotta energinen yrittäjä ajattelee lupaavana, kun hän miettii, mitä projekteja on tiedossa, vaikka paljoa hän ei kuitenkaan voi vielä paljastaa.

“Mulla on tällä hetkellä tosi kivoja projekteja käynnissä ja tulossa myös. Itse asiassa, yksi urani suurimmista ja siisteimmistä projekteista saatetaan paljastaa ennalta jo tämän vuoden puolella, mutta se tulee kuitenkin ihmisten nähtäväksi sitten alkuvuodesta 2022”, Joona kertoo.

Vaakakuvat: Samuli Vienola

Pystykuva: Sara-Annika Aremo