Talven ensimmäisissä SM-hiihdoissa tunnelma oli korkealla läpi viikonlopun. Kaupin urheilupuistossa Tampereella 20.–22. tammikuuta järjestetty tapahtuma keräsi hiihtohullua kansaa viime keväänä valmistuneelle stadionille ja ladun varsille sankoin joukoin. Ladulla sivakoitiin sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotyylillä.
Miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu käytiin lauantaina aamupäivällä. Maajoukkuehiihtäjä Markus Vuorela (180) edustaa seuratasolla Jämin Jännettä.
Pieni hymy irtosi 15 kilometrin Suomen mestarilta Remi Lindholmilta.
Yleisöä riitti niin Kaupin stadionin katsomossa kuin maastossakin ladun varsilla.
Vuorisen veljekset Lassi, Leevi ja Lauri ovat SkiTeam 105:n miehiä.
Kaveriporukka Team Vintage oli varustautunut seuraamaan kisoja tyylikkäillä asusteilla ja asiaankuuluvilla eväillä.
Naisten 10 kilometrin vapaan kisan kärkipään lähtijöitä valmistautumassa omaan starttiinsa.
Ykkönen ehtii tuuletella maalissa. Krista Pärmäkoski voitti naisten kisan yli puolen minuutin erolla toiseksi tulleeseen Jasmi Joensuuhun nähden. Eveliina Piippo oli kolmas.
Kansainvälisiltä kilpaladuilta eläköitynyt Riitta-Liisa Roponen osoitti olevansa vielä 44-vuotiaanakin kovassa kunnossa. Lauantaina Tampereella hän hiihti 10 kilometrin vapaan kilpailussa neljänneksi.
Tampereen Pyrintöä edustavat Ilona Mäkelä (vas.) ja Vilma Rättäri toimivat lauantaina palkintojenjaossa avustajina. Sunnuntaina Mäkelä edusti seuraansa numerolappu rinnassa, kun hän osallistui sprintin karsintaan.
Sunnuntaina naisten sprintin finaalissa voittaja ratkottiin loppuvenytyksessä. Johanna Matintalo (vas.) kruunattiin perinteisen sprintin Suomen mestariksi ennen Katri Lylynperää. Pronssia nappasi Jasmin Kähärä.
Miesten sprintin erävaiheessa nähtiin vauhdikasta menoa.
Myös miesten sprintin finaalissa loppuratkaisua saatiin jännittää viimeiseen venytykseen asti.
Suomen mestaruus mitali kaulassa kelpaa hymyillä. Ristomatti Hakola (kesk.) palasi voittajana kilpaladuille. Joni Mäki (vas.) jäi voittajasta vain 0,01 sekuntia. Lauri Lepistö (oik.) pokkasi pronssin.

Kuvat ja teksti: Emilia Pitkänen