Musiikin siirtyessä yhä isommin verkkoalustoille on musiikin kuuntelulle myös fyysisessä muodossa vielä tilausta. Yhä useammat artistit julkaisevat uutta tuotantoaan vanhoina kunnon älppäreinä eli vinyylilevyinä. Kaupunkikanavan toimittaja vieraili Kalliossa kolmessa eri liikkeessä, jotka myyvät musiikkia vinyylien ja CD-levyjen muodossa. Näissä paikoissa voi tuntea vanhan kunnon rock´n roll fiiliksen jo astuessaan ovesta.
S eli Stupido Market myy levyjen lisäksi muun muassa kirjoja ja paitoja, joista tehdään usein pakettidiilejä. Esimerkiksi vinyylin ja paidan ostaja saa tuotteensa hieman halvemmalla. Stupido Market myy tavaraa myös postimyynnillä. Levyjä toimitetaan täältä Porthaninkatu 4:stä aina Saksaan ja Japaniin asti, kun suomalaisilta yhtyeiltä ilmestyy levyjä, jotka eivät ole sikäläisissä liikkeissä myynnissä.
Stupido Marketin myyjä Ilkka Nanouche on työskennellyt kaupassa jo toista vuotta opintojensa ohella. Ilkka päätyi töihin harrastuksensa kautta: hän vaikuttaa yhtyeessä ”Luukas Oja”, joten musiikkituotanto on hänelle jo valmiiksi tuttua. Hänen mukaansa vilkkain myyntipäivä on lauantai, kun ihmiset ovat vapaalla.
Hippie Shake Records pitää majaansa Hämeentie 1:ssä. Kauppa on perustettu 1999, ja tällä paikalla se on toiminut jo 22 vuotta.
Hippie Shake Records on erikoistunut rock-levyihin.
Hippie Shake Recordsin omistaja kertoo, että vaikka vinyyleillä tehdään kaupan varsinainen tuotto, CD-levyjen suosio on edelleen kova. Niitä menee kappalemääräisesti enemmän kuin vinyyleitä.
Levykauppa Black and white sijaitsee osoitteessa Toinen linja 5.
Teemu Äikäs etsii mieleistä levyä ostettavaksi liikkeen laajasta valikoimasta.
Takahuoneesta löytyy laatikkokaupalla myös ”ei niin mainstreamia” musiikkia, kuten bluesia.
Löysikö Teemu mieleisensä levyn?
Black And White luottaa perinteisten bändijulisteiden lisäksi myös erikoisempien sisustuselementtien viehätysvoimaan.
Vanhat Hartwallin laatikot on hyödynnetty hienosti levylaatikoiksi.

Kuvat ja teksti: Akseli Reunamäki