Kauteen lähdettäessä helsinkiläisseuraa kohtaan odotukset olivat korkealla, mutta kausi on tällä hetkellä menossa pahasti väärään suuntaan. Joukkue on ajautunut tuloksellisesti isoon alamäkeen kauden tärkeimmällä hetkellä ja jopa suora pudotuspelipaikka on uhattuna.

Helsingin IFK aloitti kauden vahvasti ja näytti pitkään, että helsinkiläiset taistelevat runkosarjan kärkisijoista. Joulukuun aikana kuitenkin HIFK:n tuloksellinen kunto heikkeni huomattavasti ja joukkue alkoi tasaisesti tippumaan kauemmas kärkipäästä. Viime viikot ovat olleet vieläkin vaikeampia, kun HIFK on voittanut viimeisestä yhdeksästä ottelusta vain kolme. 

Kokoonpanoa helsinkiläisten haastavasta tilanteesta on vaikea syyttää, sillä urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelaisella on ollut käytössä koko sarjan isoin pelaajabudjetti. Tälle kaudelle hän sai naarattua joukkueeseen useita kovia nimiä, kuten Jori Lehterän, Luke Martinin ja Leo Komarovin. Salmelainen on myös kesken kauden vahvistanut joukkuetta ja ei tulisi yllätyksenä, jos ennen siirtorajaa Helsinkiin tulisi vieläkin lisää vahvistuksia.

Paljon kritiikkiä osakseen on saanut HIFK-legenda Ville Peltonen, joka ei ole päävalmentajana saanut tarpeeksi irti nimekkäästä ryhmästään. Keskiviikkona 7. helmikuuta pelatussa JYP-ottelussa HIFK:n fanipääty protestoi joukkueen nykyistä tilaa ja he olivat hiljaa ensimmäiset viisi minuuttia avauserästä. Peltonen itse ottelun jälkeisessä haastattelussa totesi ymmärtävänsä fanien turhautumisen ja kertoi, että intohimot kuuluvat tähän lajiin.  

Salmelaisen ja Peltosen puolustukseksi on kuitenkin nostettava esiin älytön loukkaantumissuma, joka on vaikeuttanut pelaamista lähes koko kauden. Varsinkin puolustuspäässä poissaoloja on ollut todella paljon ja Salmelainen on joutunut lainaamaan pelaajia aina Mestiksestä asti. Paikoittain puolustajana on joutunut pelaamaan myös hyökkääjistä Iiro Pakarinen.  

Iiro Pakarinen on joutunut tällä kaudella pelaamaan muutaman ottelun puolustajana loukkaantumisten takia. KUVA: Teemu Kotsalo

Joulukuun vaikeina aikoina helsinkiläiset saivat myös positiivisia uutisia, kun luottopakki Kasper Kotkansalo palasi kokoonpanoon. Puolustaja uskoo loukkaantumisten vaikeuttaneen joukkueen pelaamista pitkällä tähtäimellä: 

“Loukkaantumiset eivät ole mikään tekosyy, mutta varmasti vaikeuttaa, kun varsinkaan pakit eivät ole päässeet pelaamaan saman pakkiparin kanssa pitkään.”

Helsingin IFK on seuraavan kerran askissa tänään perjantaina 9. helmikuuta, kun se kohtaa Hämeenlinnassa HPK:n. Runkosarjaa helsinkiläisillä on jäljellä vielä kaksitoista ottelua ja jokainen sarjapiste on todella arvokas. HIFK on tällä hetkellä sarjassa sijalla kuusi ja takana paine kasvaa kokoajan. Peltosen on saatava joukkueeseen iso ryhtiliike tulevina viikkoina tai kaudesta on muodostumassa iso pettymys. On täysin selvää, että HIFK:lle kelpaa tällä kaudella vain mestaruus ja jos sitä ei saavuteta, niin on seurajohdolla edessä iso mietinnän paikka.

Kirjoittaja: Elias Jolanki
Kuvat: Teemu Kotsalo