Arvostelussa Uuden Musiikin Kilpailun biisi Dancing With Demons. UMK:ssa kilpailee seitsemän kandidaattia, jotka taistelevat euroviisuedustuspaikasta UMK-finaalissa Tampereen Nokia Areenalla lauantaina 10.2.

Biisi alkaa heti. Kertosäe on tutun kuuloinen ja kuulostaa hyvältä. Se tuntuu kaipaavan lisää voimaa, ja nyt yleisilme jää hieman latteaksi. Biisi ei tarjoa mitään kovin uutta, aivan kuin sen olisi kuullut jo aiemmin. Koska Cyan Kicks on ollut UMK:ssa ennenkin, soundikaan ei tarjoa mainittavia yllätyksiä. Etenkin euroviisuihin tarvittaisiin kunnon koukku.

Sanoituksiinkaan ei olla löydetty tuoreutta. Juuri loppusyksystä rap-artisti Etta teki Demoneista ystävii. Vuonna 2018 Saara Aallon edustuskappaleessa Monsters laulettiin So tonight I`m making friends with all the creatures. Ja kaiken lisäksi me voitettiin Lordin hirviömaskien kera vuonna 2006!

Lempikohtiini kuuluu herkullinen pimputus, joka on todistettu toimivaksi elementiksi viisulavoilla. Toivottavasti sitä ja muita instrumentteja korostetaan livessä. Yhtye on osoittanut live-esiintymisensä mahdin, ja musiikkivideossa näkyvän demonin visualisoinnilta voi odottaa paljon.

Ensikuuntelussa tuntuu, että Cyan Kicks jää tanssimaan demoneiden kanssa ilman seuraa. Dancing With Demons on perusvarma kipale, eikä missään nimessä huono. Viisuissa väkevälläkin livellä höystettynä biisi jäisi finaalin häntäpäähän The Rasmuksen Jezebelin tapaan. Kyseistä biisiä vastaan Cyan Kicksin Hurricane nappasi pari vuotta sitten toisen sijan. Nähtäväksi jää, vetoaako bändi äänestäjiin jo toistamiseen.

Kuva: Max Majander