Vuonna 2016 perustettu modernia rockia soittava Cyan Kicks -yhtye osallistuu tänä vuonna UMK:uun toista kertaa. Bändiin kuuluvat laulaja Susanna Alexandra (oik. Susanna Saarinen), kitaristi Niila Perkkiö, basisti Leevi Erkkilä ja rumpali Pietari Reijonen.

Bändin tämänkertainen kilpailukappale on Dancing With Demons, joka on jo saanut jonkin verran hehkutusta yleisöltä. Myös laulaja Susanna Alexandra on sangen tyytyväinen sekä itse kappaleeseen että myös musiikkivideoon. 

Yhtyeen kulmakivenä on visuaalisuus. Bändi suunnittelee tarkoin niin esiintymisasut kuin muut ulkoiset seikat, ja esimerkiksi Susanna Alexandran Instagramia vilkaisemalla tämä seikka on helppo todentaa. Myös tämän vuoden kilpailukappaleen video on visuaalisesti tarkoin mietitty.

Ensimmäisestä UMK:uun osallistumiskerrasta on kaksi vuotta, ja näiden vuosien aikana yhtyeellä on ollut aikaa harjoitella live-esiintymistä, sillä ensimmäisellä kerralla kokemusta livestä ei bändillä ollut juuri lainkaan. Uudessa esityksessä on pieni silta edelliseen kertaan, mutta yhtye jättää meille vielä yllätykseksi, mikä tuo silta tulee olemaan. 

Susanna Alexandra uskoo Dancing With Demonsin menestykseen, sillä kappale miellyttänee molempia genrejä yhdistävänä niin rock- kuin pop-henkistä yleisöä. Lisäksi edellisen osallistumisen jälkeinen kokemus eri asioista tuo yhtyeelle luottoa siihen, että se tulee pärjäämään kisassa mukavasti muista erottuvalla biisillään. Kappaleella on myös varsin mielenkiintoinen taustatarina. 

Kappaleen tekijätiimissä mukana ollut Elize Ryd on näet antanut tarinallaan alkusysäyksen Dancing With Demonsille. Hän oli nähnyt tumman mystisen hahmon, jonka myös hänen äitinsä näki samalla hetkellä. Hahmo liikkui heidän asunnossaan huoneesta toiseen. Tästä biisin tekijöiden mieleen nousi, mitä kaikkea sellaista ympärillämme tapahtuu, jota emme lopulta edes näe. Bändi päätti tehdä biisin siitä, miten pelot ja tiedostamattomat seikat voisikin kääntää omalle puolelle ja vahvuuksiksi. Näin syntyi Dancing With Demons. 

Kilpailukappaleen video on hyvin näyttävä, ja sen tekoprosessi on ollut kiinnostava. Videon visuaalisen ilmeen lähtökohtana oli kyberpunk, ja bändin jäsenten asustuksena on heidän ominaisen tyylinsä mukaiset vaatteet. UMK:n musiikkivideotiimi ehdotti mukaan sadetta, josta bändi innostui kovin. Susanna Alexdandralle tekoprosessi oli jonkin verran haastava, sillä hän oli sairaana, ja videolla nähtävä vesi oli vain +6-asteista. Susanna kertoo, että olo kuvausten jälkeen oli melkoisen kamala, mutta onneksi tulos on varsin onnistunut.

Haastattelu: Pyry Kuronen
Teksti: Joaniina Ketomäki
Kuva: Nelli Kenttä / Yle