Carolina Hurricanes on enää pisteen päässä New York Rangersista, joka pitää hallussaan konferenssin ykköspaikkaa, kun molemmilla on jäljellä yksi peli. Peli oli alusta asti Carolinan dominointia.

Carolinan kokoonpanoon palasi kolme pelaajaa Chicagoa vastaan. Hurricanes lepuutti tulevaa ensimmäistä pudotuspelikierrosta varten kahta puolustajaa, Jalen Chatfieldiä ja Brett Pesceä, sekä hyökkääjää Jordan Staalia. Sivussa olivat vielä puolustaja Brady Skjei ja suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen. Carolina yrittää saada rotaatiota kokoonpanoon, jotta kaikki olisivat iskussa tulevia tosipelejä varten.

Hurricanes aloitti ensimmäisen erän täysillä. Laukaukset kirjattiin erässä vierasjoukkueelle 10-2, ja Chicagon joukkue oli hätää kärsimässä. Vaikka Carolina painoi kovaa päälle, siirtyi Chicago ajassa 10.02 johtoon. Hurricanesin puolustus oli unessa ja yhdysvaltalainen Fran Nazar teki läpiajosta NHL-uransa ensimmäisen maalin. Näissä lukemissa mentiin erän loppuun.

Toinen erä jatkui samalla Carolinan ryminällä. Erää ehti kulua vain neljä minuuttia, kun kokoonpanoon palannut Jordan Staal tasoitti ottelun. Staal seurasi oman laukauksensa loppuun ja tiesi, miten entinen seurakaveri ja Chicagon maalivahti Petr Mrazek ohitettiin. Tämän jälkeen maaleja ei enää nähty toisessa erässä, vaan molempien joukkueiden maalivahdit alkoivat esittämään parastaan. Chicago-vahti Mrazek torjui toisessa erässä hurjat 16 laukasta.

Kolmas erä oli eristä tasaisin. Hurricanes lähti erään konferenssivoitto mielessään, mutta Chicago onnistui jälleen menemään johtoon, kun kolmatta erää oli kulunut vain alle kaksi minuuttia. Blackhawksin Andrea Athanasiou pääsi Carolinan maalivahti Pyotr Kochetkovin kanssa vastakkain, ja laukoi helposti paluukiekon sisään. Hurricanes ei tästä lamaantunut, vaan jatkoi kovaa kiekkosadetta kohti Petr Mrazekia. Chicagon ensimmäinen jäähy koitui kohtalokkaaksi, kun Carolinan Seth Jarvis onnistui tasoittamaan ottelun ylivoimalla.

Maalin jälkeen Chicagon selkäranka katkesi, ja he ottivat pelin toisen jäähynsä. Carolina pääsi rummuttamaan hyvää ylivoimaansa, ja Seth Jarvis vei toisella ylivoimamaalillaan Hurricanesin pelissä ensimmäistä kertaa johtoon. Tämän jälkeen Carolina meni menojaan. Pelin viimeinen maali nähtiin ajassa 17.54, jonka suomalaistähti Sebastian Aho viimeisteli tyhjään maaliin.

Tässä Carolinan Seth Jarvisin voittomaali.

Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind´Amour oli tyytyväinen päivän peliin.

– Saatiin paljon vetoja aikaiseksi pelissä ja painettiin hyvin päälle. Tänään voiton ratkaisi meidän hyvä ylivoima.

Carolinalla on vielä hyvät mahdolisuudet voittaa koko NHL:n runkosarja sekä itäinen konferenssi, sillä Hurricanes on vain pisteen jäljessä kärkipaikkaa pitävästä New York Rangersista.

Itäisen konferenssin voittoon Carolina tarvitsee voiton viimeisestä pelistä Columbus Blue Jacketsia vastaan, jonka lisäksi heidän pitää toivoa, että Rangers häviää Ottawa Senatorsille. Tasapisteissä sijoitukset ratkaisee varsinaisen peliajan voitot runkosarjassa, joita Carolinalla on Rangersia enemmän.

Kirjoittaja: Perttu Kuru
Kuva: Pixabay