Sooloalbumin julkaisu on ollut Noora Louhimon pitkäaikainen haave. Aikaa sen toteuttamiseen tuli, kun osa bändin keikoista peruuntui koronatilanteen vuoksi. (Kuva: Robert Frankó)

Noora Louhimo äänittää parhaillaan ensimmäistä sooloalbumiaan. Albumi tulee olemaan läpileikkaus hänen musiikillisista vaikutteistaan. Metallilaulaja ja Battle Beastin jäsen Louhimosta tuli YouTuben ansiosta.

Noora Louhimo tunnetaan suomalaisen heavy metal -yhtyeen Battle Beastin laulajana. Bändin solisti Louhimosta tuli syksyllä 2012, kun silloinen laulaja Nitte Valo lähti yhtyeestä.

”Minusta tuli metallilaulaja niin, että Battle Beastin silloinen johtaja Anton Kabanen soitti minulle ja kysyi, haluanko lähteä rundille Eurooppaan lämmittelemään Sonata Arcticaa. Sitä ennen en ollut laulanut heavya koskaan aikaisemmin,” kertoo Louhimo.

Anton Kabanen perusti Battle Beastin vuonna 2008 ja toimi sen kitaristina, säveltäjänä, sanoittajana ja taiteellisena johtajana talveen 2015 asti. Nitte Valon jättäessä yhtyeen 2012, Battle Beastin jäsenet etsivät uutta solistia YouTubesta.

”Jätkät olivat katsoneet YouTubesta heille suositeltuja laulajia, joihin minä en kuulunut. Jostain syystä YouTube suositteli heille minua samankaltaisena laulajana, mitä he etsivät. Heillä tuli vastaan livevetoni, missä laulan Janis Joplinin Piece of my heart. Sen perusteella he sitten ottivat yhteyttä,” Louhimo muistelee.

Musiikin monitoiminainen hallitsee useamman genren

Alun perin Louhimon musiikkityylilajeja olivat blues, soul ja rock. Hänen ensimmäinen yhtyeensä Admineral Octobussy soitti 60–70-luvun bluesrockia, ja sen ohjelmistoon kuului cover-musiikkia, muun muassa Janis Joplinin ja Eric Claptonin kappaleita.

”Jossain vaiheessa ryhdyimme itse kirjoittamaan omaa musaa, mutta emme ikinä levyttäneet mitään. Bändi oli pystyssä parisen vuotta. Kun tiemme erosivat, ryhdyin tekemään akkari- ja bilekeikkoja erilaisissa kokoonpanoissa,” kertoo Louhimo.

Ensimmäisen singlen Louhimo äänitti studiossa kymmenisen vuotta sitten.

”Voitin pubi-laulukilpailun, jonka palkintona minulle tuotettiin oma single. Sen nimi oli Relax,” kertoo Louhimo.

Battle Beastin lisäksi Louhimo on tehnyt yhteistyötä useiden eri yhtyeiden kanssa, esimerkiksi HammerFallin. Viimeisin vierailu tapahtui ruotsalaisen popmetalliyhtyeen Amaranthen kappaleessa Strong, joka levytettiin singlenä alkusyksystä. Kappale löytyy myös yhtyeen Manifest-albumilta.

”Olen tällainen monitoiminainen. Kaikennäköistä tulee tehtyä. Eikä pelkästään hevin saralla. Minulla on aina ollut vaikeuksia sanoa millekään musajutulle ei,” Louhimo paljastaa.

Louhimo rahoittaa sooloalbuminsa tuotannon ennakkomyynnillä. Albumin voi ostaa ennakkoon netistä sen julkaisuun helmikuuhun 2021 asti. (Kuva: Robert Frankó)

Työn alla kaksi uutta albumia

Tällä hetkellä Louhimo äänittää ensimmäistä sooloalbumiaan. Työn alla on myös Battle Beastin kuudes levy.

”Tämä ensimmäinen sooloalbumini tulee olemaan läpileikkaus minun musiikillisista vaikutteistani. Siihen tulee niin soulia, bluesia ja rockia kuin countryäkin,” kertoo Louhimo.

Louhimon oma sooloalbumi on tarkoitus julkaista helmikuussa ja Battle Beastin loppuvuodesta 2021.

”Ensi vuosi onkin sitten yhtä musiikin juhlaa, kun alkuvuodesta tulee meikäläisen sooloalbumi ja loppuvuodesta Battle Beastin”, naurahtaa Louhimo.

Louhimon ensimmäisen sooloalbumin ennakkomyynti on käynnissä osoitteessa http://www.kapanen-production-store.de/Noora-Louhimo-Experience/fi Lokakuun loppuun mennessä albumin tilanneet saavat nimensä albumin kansilehteen sekä kiitoskortin signeerauksella ja t-paidan.

Tuija Tervo

Artikkelikuva: Jarmo Katila

Kuuntele Noora Louhimon puhelinhaastattelu, missä hän kertoo sooloalbumistaan sekä Battle Beastin tulevaisuuden suunnitelmista: