Vintage & Finds Market kutsuu kävijät metsästämään vintage-aarteita Helsingin Teurastamolle 28.-29.8.2020. Tapahtuma on avoinna molempina päivinä klo 12-20.00. (Kuva: Pixabay).

Useana vuonna järjestetty Vintage & Finds  – tapahtuma levittäytyy jälleen Teurastamolle elokuun viimeisenä viikonloppuna 28.-29.8.

Tapahtumassa tullaan näkemään Ivana Helsingin näytös – ja mallistovaatekappaleita, huonekaluja ja koruja. Vintage-löytöjä voi tehdä myös Paola Suhosen vaikuttajaystävien vaatekomeroista, joita esittelee muun muassa suosittua muotiblogia Pupulandiaa ylläpitävä Jenni Rotonen.

Ivana Helsinki – vaatemerkin perustaja Paola Suhonen on poiminut tapahtumassa myynnissä olevia vaatteita myös ulkomailta asti. Tarkkasilmäisimmät vintagebongarit ovat saattaneet nähdä osan vaatteista myös Ivana Helsingin muotinäytöksissä. Ostotärpiksi Suhonen nostaa tapahtumassa myynnissä olevat laadukkaat 70-luvun vintage-mekot.

– Jokaisessa vaatteessa on oma tarina ja estetiikkansa. Itselleni vaatteita etsiessäni pääosassa on materiaali. Lisäksi ihmiset arvostavat käsintehtyä – itsetehdyt korut, mitä villapaidat sekä erityisesti 50-luvun hyvällä pieteetillä tehdyt vaatteet todella ovat, Suhonen täsmentää.

Tarjontaa ja vaihtoehtoja on paljon ja sitä täydennetään viikonlopun aikana. Vintagevaatteiden ja – asusteiden lisäksi Vintage & Finds – ulkoilmatapahtumasta löytyy jos  monenmoista viihdykettä: DJ:n soittamaa musiikkia sekä Teurastamon ruoka – ja juomakulttuuriin  tutustumista. Miltei jokaiselle vintage-vaatteelle löytyy myös uniikki tarina, joita pääsee kuulemaan lauantai-iltapäivänä itse tekijän Paola Suhosen kertomana. 

– Miesten vaatteita on vähemmän, mutta tapahtumassa on paljon baareja ja kahviloita, joihin miehen voi jättää halutessaan parkkiin omien shoppailujen ajaksi, Suhonen naurahtaa.

Melissa Heininen