Korona-aika nosti noutoruokien suosion tähänastiseen huippuunsa Suomessa. Tämä huomattiin myös Järvenpäässä, jossa Citymarketin maankuulu Raito-sushi edelleen houkuttaa herkkusuita ympäri Uuttamaata. Moni ajelee Järvenpäähän varta vasten jopa Espoosta saakka. 

Sushin tärkeitä raaka-aineita tilataan Japanista, ja esimerkiksi riisi on sellaista, jota toimitetaan Japanin rajojen ulkopuolelle ainoastaan Järvenpäähän. Nyt samaista sushia saa myös Helsingin rautatieasemalta, jossa valmistetaan sushit paikan päällä Järvenpään kokkien ohjeen mukaan. 

Sushikokki Arphatsara Munri esittelee lounasajan valikoimaa, ja kiireisimpinä aikoina tarjottimia saa olla täyttämässä miltei jatkuvasti. 
Paahdettua ja kuivattua sipulia käytetään sekä mausteena että koristeena.
Jami Hämäläinen käy viikoittain ostamassa sushilounasta Järvenpäästä.
Hämäläinen valitsee annokseensa muun muassa lohta ja katkarapua.
Helsingin rautatieaseman Raito-pisteellä käy lounastajina niin kauko- kuin lähijunamatkaajia. Moni tilaa ruokaa Woltin kautta, mutta useat poikkeavat myös paikan päälle syömään junaa odotellessaan. Hanna Kojo tarkkailee tilauslistaa.
Eniten tilauksia ja paikan päällä aterioivia on lounasaikaan ja kello 15-18. Samat ajat ovat ruuhkaiset myös Järvenpäässä. Helsingin rautatieaseman pisteelle mahtuu istumaan kerrallaan neljä sushinnälkäistä.

Kuvat ja teksti: Joaniina Ketomäki