Rugby on joukkue- ja kontaktilaji, jota voi pelata Suomessa miltei kahdessakymmenessä seurassa. Pelaajia maassamme on noin tuhat. Helsinki Rugby Club pelaa SM-tasolla ja on Suomen vanhin rugbyseura.

Kaatosade ja ukkonen eivät haitanneet, kun Helsinki Rugby Club:n (HRC) miehet harjoittelivat Myllypuron baseball-kentällä viimeisiä ulkoharjoituksiaan. Kaupunkikanavan toimittaja kävi seuraamassa harjoituksia syyskuussa.

HRC on perustettu 1999 ja edustaa Suomen vanhinta rugbyseuraa. Rugbyn pelaajia on maassamme tuhatkunta, seuroja miltei parikymmentä. Rugbya pelaavat niin miehet kuin naisetkin, ja useilla paikkakunnilla myös junioriryhmiä on perustettu. Lajia voi pelata SM-tasolla.

Rugby on joukkuelaji, joka sopii kaiken kokoisille ja kuntoisille pelaajille. Pelipaikkoja on monia ja ne määräytyvät pitkälti pelaajan fysiikan mukaan. Laji on erittäin fyysinen ja siihen kuuluu kontakteja sisältäviä pelitapahtumia. Reilua pelin luonnetta ja hyvää henkeä ylläpidetään kunnioittamalla kaikkia pelaajia, myös vastustajaa.

Italialainen flänkkeri/ Nro 8, Leonardo Fierro, esitteli pelatessa käytettäviä hammassuojia.
Helsinki Rugby Club:n perustaja, englantilainen Peter Eagling (oik.), oli mukana harjoituksissa, pelikaverinaan muiden muassa amerikkalainen, proppina pelaava, Jeff Jones (vas.).
Litimärkä Myllypuron baseball-kenttä ei hillinnyt Helsinki Rugby Clubin miesten tiistai-iltaisia harjoituksia.
Pimenevässä illassa harjoiteltiin myös taklausta. Taklatuksi märälle nurmelle joutui Julian Schach.
Rajaheittoharjoituksessa Jeff Jones ja Jaakko Juutilainen Nro 8 nostivat palloa tavoittelevan Raimo Marttisen ylös.

Kuvat ja teksti: Irene Karlstedt