Maanantaina 20.2. pelattiin Myllypuron Arena Centerillä Urheilutoimittajain liiton Helsingin paikalliskerhon HUT:in salibandyturnauksen välierät ja finaali. Laajasalon opiston joukkueessa pelasivat vasta opintonsa viimeistelleet urheilutoimittajat, ja joukkuetta täydensi juuri urheilutoimittajakoulutuksessa aloittaneet opiskelijat Arttu Tikkanen, Joel Ylismäki, Joona Holopainen ja medialinjan opiskelija Nico Niskanen. Finaalivoitto on ensimmäinen Laajasalon opistolle.

Helsingin Urheilutoimittajien 16. salibandyturnauksessa pelasi vastakkain edustusjoukkueet kaikilta suurilta mediataloilta ja kahdelta urheilutoimittajia kouluttavalta opistolta Helsingistä. Mukana oli Laajasalon opiston lisäksi Yle Urheilu, Sanoma, Viaplay, Ilta-Sanomat, Helsingin Evankelinen opisto eli HEO ja MTV. Laajasalon opiston joukkue voitti kaikki pelaamansa pelit. Maanantaina 20.2. välierissä kaatui Ilta-Sanomat ja finaalissa HEO 8-3.

“Nyt saatiin ensimmäinen mestaruus tänne Laajasaloon, niin olihan se nättii, kun Viaplay kaatui ja Yle joutui nöyristelemään meidän edessä”, Ylismäki kertoo. 

Joel Ylismäki kertoo, että opiston opiskelijoiden joukkue nousi finaalissa johtoon jo pelin alkuminuuteilla. Kuva on otettu turnauksen alkulohkoista. KUVA: Roosa Nousiainen

Opistojen välille syntyi Tikkasen ja Ylismäen mukaan derby- eli paikallisotteluhenkeä, sillä opistot pelasivat vastakkain myös alkulohkoissa. Finaali oli heille tärkeä peli sen takia, että vastassa oli nimenomaan HEO. “Oli kova halu voittaa se peli”, Tikkanen lisää. HEO voitti turnauksessa hopeaa, ja pronssia voitti Ilta-Sanomat.

Turnausmenestyksen ratkaisevaksi tekijäksi opiskelijat mainitsevat hyvän joukkuehengen. “Pelistä toiseen kannustettiin toisiamme ja oltiin siellä hyvällä fiiliksellä”, Tikkanen kertoo. Ylismäki lisää, että joukkue rakensi onnistumisten päälle. “Aina kun joku teki hienon suorituksen, niin jengi tsemppasi ja kaikki tukivat toisiaan. Toisilla jengeillä välillä pakka ei pysynyt kasassa ja tunteet kuumeni.”

Arttu Tikkanen ja Kaido Valjakka pelaamassa alkulohkoissa Viaplayn joukkuetta vastaan. KUVA: Roosa Nousiainen
Laajasalon opiston urheilutoimittajien vastuuopettaja Erika Panttila (vasen reuna) ja opiston rehtori Juha Matti Holopainen (oikea reuna) olivat kannustamassa opiston opiskelijoita voittoon. KUVA: Yksityinen kokoelma

Laajasalon opiston rehtori ja Helsingin Urheilutoimittajat Ry:n varapuheenjohtaja Juha Matti Holopainen oli finaalissa paikalla kannustamassa Laajasalon opiskelijoita. Ylismäen ja Tikkasen mukaan Holopaisen kannustus oli heille iso tekijä. Alkulohkojen kannustuksen taas hoitivat Ylismäen ja Tikkasen luokkakaverit. “Luokkakaverit oli siellä hyvässä äänessä ja saatiin siitä kova boosti kanssa”, Tikkanen kiittelee. 

Kiitosta saavat myös järjestäjät, osallistujat ja urheilutoimittajakoulutuksen vastuuopettaja Erika Panttila. “Vastustajillekin iso kiitos, oli kiva pelata” Tikkanen sanoo. Ylismäki lisää: “Tarjosi hyvän vastuksen, mutta ehkä parempi onni sitten ensi kerralla.”

Urheilutoimittajiksi Laajasalon opistossa opiskelleet Kaido Valjakka ja Veikko Peräkorpi tuulettavat onnistumista. KUVA: Roosa Nousiainen

TEKSTI: Reetta Winsten
KUVAT: Roosa Nousiainen