Kahvilassa ensimmäistä kertaa vieraileva Ellen Mursia maistoi mangon makuista Motchi-jäätelöä. Seuraavalla kerralla hän aikoo maistaa: lisää Motchi-jäätelöä!

Alle kaksi kuukautta sitten joulukuussa Helsingin Forumiin avautui uusi kahvila Momochi. Kauppakeskuksen ulko-oville lähestyessä huomio kiinnittyy pieneen tilaan, jossa on söpö vaaleanpunainen sisustus ja herkullisen näköinen seinä. Alkaa tehdä mieli makeaa. Seinä koreilee nimittäin söpöjä eri värisiä donitseja. Kahvilassa kävijät pysähtyvät ottamaan kuvia seinän edessä

Seinällä ja vitriinissä olevat donitsit eivät näytä perinteisiltä donitseilta – eivätkä sitä olekaan. Kyseessä on Japani-teemaisen kahvilan japanilaiset Mochi-donitsit.

Donitsien lisäksi vitriinissä herättää mielenkiintoa eriväriset pyöreät leivokset. 

Mitä ne ovat?

Vitriinissä on erimakuisia Motchi-donitseja ja Motchi-jäätelöitä. Yrittäjät ovat tuoneet reseptit Japanista, jonka jälkeen ovat muokanneet reseptiä itse mahdollisimman mieleiseksi.

Kahvilalla on kaksi nuorta naisyrittäjää, Kelly Guo & Lulu wang. Toinen yrittäjistä on paikalla työntekijän kanssa. Kelly esittelee iloisesti kahvilassa leivottuja tuotteita.

Donitsit ja japanilaiset pyöreät Mochi-jäätelöt ovat valmistettu aamulla ennen kahvilan aukeamista. Pyöreät leivokset ovatkin yrittäjien itse tekemiä jäätelö-leivoksia.

Mochi-jäätelö ei ole perinteistä jäätelöä, vaan sen päällinen on makeaa, hieman sitkeää, pehmeää tahmariisiä eri mauissa. Taikinan sisällä on kermainen koostumus – joka maistuu kuin maistuukin jäätelöltä.

Mochi-donitsit taas ovat valmistettu mm. samasta aineksesta kuin suositun Bubble-teen pohjalla olevat tapioka-palleroiset. 

Pienen kahvilan pöydät ovat pieniä, joihon mahtuu juuri kahden henkilön herkut tarjottimineen.

On virkistävää maistaa uusia herkkuja maailmalta. Leivosten lisäksi kahvilasta saa tilata juotavaa. Kelly esittelee kahvilan teetarjonnan. Kaikki näyttää suloiselta vaaleanpunaisessa miljöössä. Mihin tahansa katsoo, voisi siellä ottaa suloisen kuvan. Sisustus on selkeästi mietitty pieniä yksityiskohtia myöten.

Teen makuisia herkkuja

Donitseja ja jäätelöitä on eri makuja. Miltä maistuvat vihreät leivokset?

Vihreä donitsi ja jäätelö ovat Matcha-teen makuisia. Se onkin paikan suosituin maku.

Teen maku leivoksessa saattaa kuulostaa erikoiselta. Mutta Japanissa Matcha-tee on niin suosittua, että sen makuiset herkut ovat myös kovassa suosiossa.

Toinen kävijöiden suosikki on tuttu ja turvallinen mansikan maku. Sitä uskaltaa varautuneempikin makumatkailija maistaa.

Mansikan makuinen donitsi osoittautuu todella herkulliseksi pieneksi donitsiksi, joka maistuu tavallista amerikkalaista donitsia kevyemmältä. Donitsin keveys ei tee ähkyä oloa, mutta herättää himot hakea uuden donitsin!

Kelly Guo, Momochin toinen yrittäjä, kertoo iloisesti tuotteista ja tuoreen yrityksen toiminnasta. Japani-teema on ollut toimiva konsepti, Helsingissä ei ole toista vastaavaa kahvilaa.

Söpöys myy

Nämä herkut jäävät kummittelemaan makunystyröihin. 

Tänne täytyy tulla uudestaan – nimittäin liian kauan yhdellä kertaa ei kahvilassa viitsi viipyä, sillä pienien tilojen vuoksi isompi porukka kääntyy ovella huomatessaan, ettei tilaa ole kiireisempään aikaan kaikille.

Useat hakevatkin kahvilasta suloisia herkkuja mukaansa. 

Pienempi seurue mahtuu hiljaisempaan aikaan kahvilaan useaksikin toviksi. 

Momochissa Helsingin hektisyys unohtuu kaiken söpöyden ja makeuden keskellä.

Kuvat ja teksti: Henna Tolppanen