Kaupunkikanavan karkkiraati Lucas (5) ja Reetta (43) arvostelivat tämän pääsiäisen viisi herkkupussia. Maisteltavina olivat Pandan Lentävä luuta täytelakut, Tipu mansikkamarmeladikonvehdit ja Toffeesydän suklaa-toffeerakeet sekä Fazerin Easter Dragee namut ja Rainbow’n suklaiset Ruohomunat. Raati arvioi makeisten ulkonäköä, tuoksua ja makua sekä antoi jokaiselle tuotteelle 1-5 peukkua.

Lentävä luuta täytelakut (Panda)

Lentävä luuta -pussissa oli mansikka- ja suklaatäytteisiä lakupötköjä. Raati ei ollut vakuuttunut patukoiden tuoksusta ja ulkonäöstä. Reetan mielestä tuoksu oli esanssinen ja makea ja ulkonäkökin aika tylsä. ”Ei ole hyvännäköinen ja ei haise hyvälle”, totesi Lucaskin. Suklainen laku sai kiitosta suklaan mausta, mutta muutoin arvosana maulle oli ”ihan ok”. Mansikkalakuja raati ei söisi uudelleen.
👍👍

Tipu mansikkamarmeladikonvehdit (Panda)

Tiput saivat Lucakselta ja Reetalta murska-arvion. Lucas totesi heti, että namut haisivat niin pahalle, ettei hän halunnut edes maistaa konvehteja. Reettakin piti makeisten tuoksua marmeladisena ja makukin oli hänelle ihan liian marmeladinen. Pelkkä tuoksu tyrmäsi raatilaiset niin pahasti, että ulkonäön arviointi jäi välistä.
👍

Toffeesydän suklaa-toffeerakeet (Panda)

Lucas ja Reetta pitivät toffeesydänten ulkonäöstä. Tuoksusta raatilaiset olivat hiukan eri linjoilla: Reetan mielestä namuissa ei ollut mitään hajua, kun taas Lucaksesta karkit tuoksuivat hyvältä. ”Tää on aika hyvää”, totesi Reetta mausta. Myös Lucaksen mielestä maku oli ”aika hyvä”, mutta hän ei haluaisi syödä namuja enää kotona.
👍👍👍

Easter dragee karkit (Fazer)

Dragee sai raatimme ragee. Molemmat raatilaiset sanoivat, että karkit eivät tuoksuneet miltään. Namujen ulkonäköä Reetta vertasi vanhan ajan karamelleihin. Vaahtokarkkimainen sisus ja sokerinen kuori sai tuomariston makunystyrät itkemään ja he saivat sanotuksi ”ei ole hyvää” ja ”ei kauhean hyvää”.
👍

Ruohomunat (Rainbow)

Nähdessään suklaiset munakarkit raati innostui silmin nähden. ”Hieno karkki”, hihkaisi Lucas. Tuoksu sai kommentteja: ”haisee ihan hyvältä” ja ”haisee pähkinäsuklaalle”. Maku oli molempien mielestä ehdottomasti paras kaikista maistelluista herkuista. Lucas oli jopa niin vakuuttunut ruohomunista, että halusi antaa ”satamiljoonaa” peukkua.
👍👍👍👍👍

Karkkiraatilaiset Lucas ja Reetta.

Teksti: Satu Karjunen
Kuvat: Karoliina Kempas
Kuvien editointi: Reetta Wuopio