Viime viikolla aurinkoisessa Helsingissä järjestettiin Radiofestivaalit 23. kerran 20.-21.4.2023. Tapahtumapaikkoina olivat Metropolia Ammattikorkeakoulun XR-center sekä Kino Tulio.

Radiofestivaalit ovat tapahtuma jossa media-alanopiskelijat ja ammattilaiset. Festivaaleilla kilpaillaan neljässä eri sarjassa joista kuunnelma-, juontaja-, ja dokumenttisarjat olivat tarkoitettu vain opiskelijoille, podcast-sarjaan sai osallistua kaikki.

Torstaina kilpailivat podcastit ja juontajat. Tunnelma oli korkealla ja podcastien taso korkealla, ihan niin kuin aikaisempinakin vuosina. Podcast sarjan voitti tuomareiden yksimielisellä päätöksellä Jenni Määttä Laajasalon opistosta, ainutlaatuisella ja hienosti koostetulla podcastillaan, Tarut Disneyn takana.

Juontaja sarjassa kisasi viisi juontajaa. Jokainen juontaja pärjäsi loistavasi ja toi omalla persoonallaan elävyyttä ohjelmanumeroon. Voittajaksi tässä sarjassa nousi Kaisu Koivisto Laajasalonopistosta, hän onnistui yllättämään juonnon alussa pienellä jumpalla ja erottui tällä edukseen.

Kuunnelmasarjassa niin ikään oli monta hienoa tarinaa, tämään sarjan voitti Sampsa Silander Laajasalonopistosta.

Dokumenttisarjan voitti: Arvioimme esineitä, emme ihmisiä, Maiju Talala, Tampereen yliopistosta. Kunniamaininnan dokumenttisarjassa sai: Jonkun tytär, Noora Saarinen, Laajasalon opistosta. Toisen kunniamaininnan sai Kun syke ei tunnu, Milla Puolakanaho ja Ismo Markkula, Metropolia Ammattikorkeakoulusta. RTLL:n Stipendin sai Dokumentti Kuori, Emilia Olkkonen, Laajasalon opistosta.

Alta pääset kuuntelemaan tarinat.

Podcast-sarja:

Voittaja: Jenni Määttä, Tarut Disneyn takana -podcast

Podcast-sarjan kunniamaininta: Milja Roikonen – elämäntaparaiteilija

Juontajasarjan voittaja: Kaisu Koivisto, Laajasalon opisto

Kuunnelmasarjan voittaja: Pikku Jukka, Sampsa Silander, Laajasalon opisto

Dokumenttisarja:

Voittaja: Arvioimme esineitä, emme ihmisiä, Maiju Talala, Tampereen yliopisto

Kunniamaininta: Jonkun tytär, Noora Saarinen, Laajasalon opisto

Kunniamaininta: Kun syke ei tunnu, Milla Puolakanaho ja Ismo Markkula, Metropolia Ammattikorkeakoulu

RTTL-stipendi: Kuori, Emilia Olkkonen, Laajasalon opisto