Jukka Jalosen viimeinen kausi Leijonien päävalmentajana käynnistyi mallikkaasti, kun Leijonat nappasi EHT-turnauksen avauspelissä voiton Sveitsiä vastaan lukemin 4–0. Juhlatunnelmiin päästiin jo ennen peliä Suomen Jääkiekkomuseon aatelointiseremonian myötä.

Jukka Jalonen toimii tällä kaudella viimeistä kertaa Leijonien A-maajoukkueen päävalmentajana. KUVA: Juuso Petäjäsuo

Tampereen Nokia Arenalla oli torstaina 9. marraskuuta syytä juhlaan, kun Leijonat nappasi turnauksen avausvoiton komein lukemin 4–0. Avainpelaajia olivat nollapelillään maalivahti Christian Heljanko sekä hattutempun Sveitsin verkkoon takonut Antti Suomela.

“Kiva, että tuli nollapeli, mutta kyllä se aina hyvän joukkueen vaatii. Hyvin puolustettiin ja blokattin vetoja”, summasi Liigassa Tapparan maalia vartioiva Heljanko.

Suomen maalivahti Christian Heljanko jätti Sveitsin tylysti nollille torjuen kaikki 25 laukausta. KUVA: Juuso Petäjäsuo

Vaikka peli oli vakuuttavaa, löysi päävalmentaja Jalonen myös parannettavaa lauantain Tšekki-peliä varten. 

“Syöttöpelin ja kiekollisen pelaamisen laatua pitää parantaa. Siinä ei niin hyviä oltu, kuin mitä voitaisiin olla. Ainahan virheitä tulee, mutta vähän liikaa oli hätäisiä ratkaisuja”, Jalonen totesi pelin jälkeen.

Jäähyjä jaettiin pelissä harvinaisen vähän, eikä Suomi päässyt testaamaan ylivoimaansa ottelussa kertaakaan.

“Aika harvinaista, ettei pääse pelaamaan ylivoimaa kertaakaan. Harjoituksissa se (ylivoima) on kyllä toiminut, joten uskon että se toimii myös lauantaina”, summasi Jalonen.

Peli alkoi arvokkaalla seremonialla, kun Hall of Fame-kunniagalleriaan Jääkiekkoleijoniksi aateloitiin pelaajat Mikko Eloranta, Tuukka Mäntylä ja Janne Pesonen, valmentaja Jukka Rautakorpi, sekä erotuomari Timo Favorin ja vaikuttaja Heikki Hietanen.

“Todella kiitollinen olo. Poikani kysyi, joutuuko isä nyt museoon? Totesin, että jatketaan nyt hetki vielä hommia”, kertoi kiitospuheessaan Liigassa eniten otteluita päävalmentajana luotsannut Jukka Rautakorpi.

EHT-turnaus jatkuu Leijonien osalta lauantaina 11. marraskuuta, kun vastaan asettuu avausottelunsa Ruotsia vastaan voittanut Tšekki.

Kolme maalia Sveitsin verkkoon tahkonnut Antti Suomela onnittelee nollapelin pelannutta Christian Heljankoa. KUVA: Juuso Petäjäsuo

Teksti: Veera Kasila
Kuvat: Juuso Petäjäsuo