Lapinlahden sairaala-alue on täynnä elämää marraskuussa, vaikka piknikporukat ovat kadonneet puistosta. Sairaalan tiloissa toimivat yhteiskunnallinen yritys, mielenterveyttä edistävä Lapinlahden Lähde sekä yrittäjille ja taiteilijoille tiloja vuokraava Tilajakamo. Kuka tahansa pääsee kuitenkin myös rakennuksiin sisälle kahvioihin ja taidenäyttelyihin. Paikka kannattaa käydä kurkkaamassa esimerkiksi 15.11. alkavan mielenterveysviikon kunniaksi.

Lapinlahden sairaalan päärakennus.
Poliitikot torppasivat kaupungin suunnitelmat myydä Lapinlahden sairaalan rakennukset viime vuonna. Sairaalarakennusten tulevaisuutta pohtii selvitysmies. Carl Ludvig Engelin suunnittelema Lapinlahden sairaala valmistui vuonna 1841 Suomen ensimmäiseksi mielisairaalaksi.
Sairaalan tiloja voi vuokrata erilaisiin tarpeisiin. Kuvassa kokouskoira Moshi.


Kokous Venetsiassa
Kaupunkiluontokeskuksen Taina Laaksoharju sekä Lapinlahden Lähteen Katja Liuksiala ja harjoittelija Paula sekä koirat Alma ja Moshi suunnittelevat alueen toimijoiden yhteisiä pikkujouluja.
Pelakuu hävikkikukkakaupasta.
Lapinlahden alueella toimiva hävikkikukkakauppa on mennyt talviunille, mutta viimeiset kukkaruukut odottavat vielä ulkona.
Lapinlahden sairaala
Lapinlahden sairaalan päärakennuksessa toimii kahvio, ja siellä on esillä kaksi taidenäyttelyä.
Leikkijät
Pedro Rosello ja Matias tulivat leikkimään puistoon.
Työpaja
Sairaalan entisessä pesulassa eli Venetsia-rakennuksessa sijaitsee nyt kaupunkiluontokeskus.

Teksti ja kuvat: Sari Korolainen