Helsingin Messukeskuksessa järjestetään 26.29. lokakuuta Kirjamessut jo 23. kerran. Kirjamessuilla käy vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä. Kirjauutuuksien lisäksi myynnissä on hyllykaupalla tuttuja suosikkikirjoja. Satojen ohjelmanumeroiden ja esiintyjien listalla on paljon nähtävää, tehtävää ja koettavaa myös kaikenikäisille lapsille.

Messuilla vierailee useita lasten suosikkitubettajia. Mandimai ja Joona Hellman lukivat yleisölle vitsikirjaa. Innokkaat fanit saivat myös yhteiskuvia ja nimikirjoituksia tilaisuuden jälkeen.
Messuhalliin ajetun Stoori-lastenkirjastoauton pihassa, pienessä aitauksessa on messujen jokaisena päivänä lukukoiria paikalla. Ahkerat lukukoirat kuuntelevat rauhallisesti pieniä lukijoita ja saavat samalla nauttia silityksistä ja rapsutuksista.
Ystävykset Juuso Seppä ja Hanna Hjerppe viihtyivät pienten lasten kanssa kirjastoauton pihan pehmeällä matolla vaihtuvien värivalojen alla.
Suursuosikit Tatu ja Patu antoivat halauksia ja ottivat yhteiskuvia monien kymmenien innokkaiden messuvierailijoiden kanssa.
Kirjojen tutkimisen lisäksi messuilla on paljon piirustus-, väritys- ja askartelutehtäviä. Tarinastudiossa tehdyt askartelut pääsevät osaksi yhteistä taideteosta.
Yle Mixin Kiia Keskikylä ja Pyry Vaismaa miettivät yleisön kanssa, miksi on tärkeää, että lapsille tehdään omia uutisia.
Pikku Kakkosen Albi Lumiukko oli perheen pienimpien suosikki. Albi antoi halaajille herkkuja.

Kuvat ja teksti: Niina Kruus