Suomalaisen superruoan, kaalin satokausi on parhaillaan käynnissä. Suosituin kaalilajike on valkokaali, joka tunnetaan myös nimellä keräkaali. Kaupunkikanavan kokeilevan keittiön kaaliwokkireseptistä löytyy valkokaalin lisäksi punakaalia ja parsakaalia. Monipuolista ja edullista raaka-ainetta voi hyödyntää ruoanlaitossa erilaisilla tavoilla, nappaa tästä maistuvan kaaliwokin resepti talteen! 


Ainekset:

  • ¼ valkokaalia
  • ¼ punakaalia
  • 200 g parsakaalia
  • 2 kpl porkkanoita
  • 2 kpl maa-artisokkia
  • 1 punasipuli
  • 1 salottisipuli
  • 1 tuore chili
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 50 g cashewpähkinöitä
  • 100 g riisinuudelia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl Sambal Oelek-chilitahnaa

Valmistusohje:

Kuori ja pilko porkkanat ja maa-artisokat tikkumaisiksi suikaleiksi. Huuhtele kaalinpalat ja pilkoi ne pienemmiksi palasiksi. Huuhtele myös parsakaalit ja leikkaa nuput irti varresta.

Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Viipaloi chili pieniksi palasiksi. Kiehauta vesi kattilassa ja laita nuudelit pehmenemään sinne muutamaksi minuutiksi.

Kuullota pannulla öljyssä miedolla lämmöllä silputtuja sipuleita, raastettua inkivääriä ja chilinpalasia. Lisää joukkoon porkkanat, maa-artisokat sekä valko- ja punakaalisuikaleet. Lisää pannulle tarvittaessa vettä. Kääntele aineksia varovasti, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää vielä parsakaalinnuput muiden kasvisten sekaan.

Valuta riisinuudelit ja pyöräytä ne pannulle cashewpähkinöiden kanssa. Mausta wokki soijakastikkeella ja chilitahnalla. 

Ruokaisa kaaliwokki toimii ateriana sellaisenaan, mutta halutessasi voit lisätä proteiininlähteeksi itsellesi maistuvan vaihtoehdon. Oheisen videon kaaliwokin kylkeen kaveriksi valikoitui lampaan sisäfile. 

Toimittajat: Sanni Wallen & Emilia Pitkänen