Jääkiekon Mestiksen pudotuspelit pyörähtivät käyntiin eilen torstaina. Täksi kaudeksi jääkiekkokartalle palannut Helsingin Jokerit pelasi ensimmäisen pudotuspeliottelunsa reiluun kolmeen vuoteen.

Jokerit kohtasi Helsingin jäähallissa huippukuntoisen Kokkolan Hermeksen. Kotijoukkue oli otteluun lähdettäessä ennakkosuosikki, mutta kokkolalaiset eivät tulleet Helsinkiin peruuttelemaan. Hermes oli lopulta parempi luvuin 1—3.

Ottelu alkoi Jokereilta hyvin. Aktiivinen alku toi joukkueelle palkinnoksi ylivoiman, jolla ei maalia nähty. Heti perään Hermes pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, eikä kokkolalaiset jättäneet tilaisuutta käyttämättä. Hyvän pyörityksen jälkeen Hermeksen Sisu Yliniemi viimeisteli kiekon maaliin.

Hermeksen Sisu Yliniemi onnistui ylivoimalla. Kuva: Teemu Kotsalo

Toinen erä tarjosi viihdettä paikalle tulleelle yleisölle. Jokereiden konkariosastoon kuuluva Olavi Vauhkonen tasoitti ottelun ”vanhanaikaisella” kun toista erää oli pelattu viisi minuuttia. Kotiyleisön riemua ei kestänyt kauaa, kun Jokereiden junioreissakin kiekkoillut Santeri Sulku viimeisteli loistavasta Topias Liljamon syötöstä kiekon maaliin ohi Jokereiden Ville Kolppasen.

Kolmas erä oli kotijoukkueelta vaisu, eikä todellista kiriä tapahtunut. Jokerit pääsi kokeilemaan vielä kertaalleen ylivoimalla, mutta koko ottelun ylivoimalla yskinyt Jokerit eivät saaneet sitä toimimaan. Ottelun lopullinen sinetti iskettiin Jokereiden tyhjään maaliin Arttu Heikkilän toimesta. Hermes otti ansaitun voiton siirtyen ottelusarjassa 1—0 johtoon.

Jokereiden faniryhmä Eteläpääty piti meteliä läpi ottelun. Kuva: Teemu Kotsalo

”Emme pystyneet kamppailemaan”

Jokereitten nuori puolustajalupaus Kalle Kangas kertoi tappoiden syiden olevan selvät:

”Kaksi erää painettiin hyvin, kolmas oli vaisu meiltä. Maalit jäivät piippuun, eikä pystytty kamppailemaan tarpeeksi kovaa.” Kangas tilittää.

Kangas painottaa sitä, että vasta yksi ottelu on takana ja sarja on pitkä:

”Tämä on pitkä sarja. Tänään nähtiin mitä voittaminen vaatii, ja huomenna on heti uusi mahdollisuus.” Kangas kertoo luottavaisena.