Pohjois-Euroopan suurin hyvinvointitapahtuma saapuu jälleen Helsingin Messukeskukseen. 20.–22. lokakuuta järjestettävät I love me -messut tarjoavat messukävijöille inspiroivia puheenvuoroja ja muuta monipuolista messuohjelmaa muodin, kauneuden ja hyvinvoinnin osa-alueilta.

Kolmipäiväinen hyvinvoinnin suurtapahtuma I love me tarjoaa kauneudesta, hyvinvoinnista ja muodista kiinnostuneille kuluttajille ja alan ammattilaisille alan kiinnostavimpia brändejä, tuoreimpia trendejä sekä elämyksiä ja inspiraatiota. Näytteilleasettajina nähdään muun muassa Kultajousi, Saaren Taika, Barebells, Cailap, Naisten Kymppi, Celcius ja Ruohonjuuri. Messualue on totuttuun tapaan jaettu kolmeen alueeseen: meikit sekä ihon- ja hiustenhoitotuotteet löytyvät kauneuden alueelta, kaikki fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyvä on puolestaan hyvinvoinnin alueella. Näitä täydentää muodin alue.

Tänä vuonna tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii MIELI Suomen Mielenterveys ry. Mielen hyvinvointi näkyy ohjelmassa vahvasti. MIELI ry:n asiantuntijat pitävät messuilla puheenvuoroja ja antavat messukävijöille myös henkilökohtaisia hyvinvointivinkkejä. Lisäksi Vuoden nuori suunnittelija -kilpailun voittaja Henna Lampisen suunnittelee vuoden 2024 Mielinauhan. Mielinauha on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, joka muistuttaa kaikkien oikeudesta hyvään mielenterveyteen. Vihreän Mielinauhan tuotoilla tuetaan kotimaista mielenterveys- ja kriisityötä.

I love me -messujen yhteydessä järjestetään monia kilpailuita. Vuoden nuori suunnittelija 2023 -kilpailun voittaneen Henna Lampisen kilpailuasut ovat esillä hänen omalla messuosastollaan. Vuoden Kaunein Sormus 2023 järjestetään yhteistyössä Häät-lehden kanssa. Finalistit esitellään messuilla, ja yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan myöhemmin syksyn aikana. Jalostus ry:n kanssa yhteistyössä järjestettävä kiertotalouskilpailu nostaa kiertotalouden ja vastuullisuuden teemat entistä vahvemmin esille.

Edellisvuoden tapahtumassa kävi yli 38 000 vierailijaa, joista suurin osa oli kiinnostunut erityisesti kauneuden ja hyvinvoinnin alueista. Tänä vuonna muodin aluetta lähdetään vahvistamaan yhdessä muotitoimittaja Sami Sykön kanssa. Sykkö valitsee messujen kiinnostavimmat ilmiöt ja trendit sekä juontaa muotiaiheista ohjelmaa lavalla. Sykkö tulee olemaan mukana myös vuoden 2024 muodin ohjelman suunnittelussa.

I love me -messujen näytteilleasettajien pisteillä on monipuolisia tarjouksia. Alueen useat lavat ja työpajapiste tarjoavat messuvieraille mahdollisuuden myös kokeiluun ja kuunteluun. I love jooga -alueella pääsee kokeilemaan esimerkiksi barre-treeniä ja joogaa. Jaakko Halmetoja puhuu ravintotiheiden ruoka- ja rohdoskasvien hyödyistä, ja Marja Putkiston luennolla käydään läpi uupumuksen merkkejä ja palautumista. Perjantai-iltana Elastinen saapuu puhumaan positiivisen asenteen voimasta. Sumilayi-hiustenhoitobrändin kanssa yhteistyötä tekevä artisti Pete Parkkonen esiintyy puolestaan sunnuntaina. Messuilla valitaan myös Wellnessmalli 2023. Finaalia voi saapua seuraamaan lauantai-illan aikana.

Teksti: Niina Kruus
Kuva: Anna Valli, I love me 2022