Heinähattu ja Vilttitossu palaavat valkokankaalle uudessa tarinassa Heinähattu, Vilttitossu ja kana. Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen lastenkirjaan, joka jäi yhdeksi heidän viimeisistä yhteisistä kirjoistaan sekä viimeiseksi yhteiseksi elokuvakäsikirjoituksekseen. Tänään 16. helmikuuta ensi-iltansa saavassa elokuvassa Tiina Nopolan tytär Emma on ollut mukana käsikirjoittamassa.

Päärooleissa nähdään tutut hahmot edellisistä Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvista. Vanhempia näyttelevät Niina Lahtinen ja Joonas Nordman. Isonapa ja Rillirousku -poliiseja Janne Kataja ja Lari Halme. Naapurin neiteinä Halise ja Helga Alibullenina nähdään Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä. Heinähatun ja Vilttitossun rooleissa nähdään sisarukset Eedla ja Klaara Höglund.

Saimme kunnian päästä elokuvan lehdistötilaisuuteen näkemään elokuvan ensimmäisten joukossa sekä haastattelemaan näyttelijöitä ja käsikirjoittajia muun muassa siitä, millainen käsikirjoitusprosessi oikein oli ja miten toimia kun vastanäyttelijänä onkin kana?
Katso elokuvan tekijöiden haastattelu:

Toimittaja: Anni Noponen
Kuvaus ja editointi: Aino Pitko