Dallas Stars menetti ottelussa 3-0 johdon ja hävisi Florida Panthersille lukemin 3-4. Ottelun hahmot olivat suomalainen supertähti Aleksander Barkov tehopistein 2+1 ja tärkeillä torjunnoillaan ottelun kääntänyt venäläismaalivahti Sergei Bobrovsky.

American Airlines Centerissa Dallasissa kahdelta Suomen aikaan alkanut ottelu oli tasainen ja tapahtumia täynnä. Stars otti heti isännän paikan ottelussa, menemällä ensimmäisen erän kolmannella minuutilla 1-0 johtoon. Ottelun ensimmäisen maalin teki Starsin Joe Pavelski Jason Robertsonin syötöstä. Maalin jälkeen Stars sai paremman otteen pelistä ja näytti siltä, että kotijoukkue lisäisi johtoaan. Logan Stankoven pääsi huippupaikkaan, mutta Bobrovsky piti ottelun 1-0 tilanteessa hienolla torjunnallaan. Ensimmäisen erän hahmo oli Bobrovsky, pysäyttämällä 14:stä vedosta 13.

Toisessa erässä Stars meni menojaan. Ottelun puolessa välissä kotijoukkue siirtyi 3-0 johtoon Robertsonin ja Wyatt Johnsonin maaleilla. Panthers oli uninen yli puolet pelistä ja näytti siltä, että he eivät saa enää pelistä kiinni. Toisessa erässä ajassa 11.31 Starsin Mason Marchment otti jäähyn väkivaltaisuudesta, josta Panthersin Sam Reinhart rokotti jo kauden 46. maalillaan. Osuma oli hänelle myös jo kauden 26. ylivoimamaali, mikä on 11 enemmän kuin toisena olevalla NHL:n ylivoimatilastoissa. Maaliin antoi syötön Aleksander Barkov. Erän lopussa Panthers painoi vahvemmin päälle, mutta erätauolle mentiin Starsin 3-1 johdossa.

Kolmannessa erässä Panthers otti pelin haltuunsa ja käänsi ottelun painopisteen itselleen. Ottelu ratkesi Dallasin jäähyihin kolmannen erän puolivälissä, kun Panthers painoi kolme maalia neljän minuutin sisään. Ottelun 3-2 ja 3-4 -voittomaalin teki Suomen jääkiekkotähti Aleksander Barkov. Barkovin ensimmäinen maali ottelussa tuli hienolla ohjauksella ja toinen kimposi Starsin pelaajan luistimen kautta.

Ottelu oli lopulta todella tasainen, kun molemmille joukkueilla kirjattiin 30 vetoa maalia kohti. Jos Matthew Tkachukilta kysytään, niin ottelu ratkesi Bobrovskyn upeisiin torjuntoihin. “Vaikka ottelu oli 3-0, niin se olisi helposti voinut olla 8-0”, sanoi Tkachuk, jonka mielestä Bobrovsky oli selkeästi pelin suurin kantava voima. Kun tilastoja katsotaan, niin ottelu ratkesi Starsin jäähyihin. Stars otti pelissä neljä jäähyä, joista Panthers rankaisi kolmessa. Panthersin kauden vahva ylivoima oli pelissä 75 prosentin luokkaa.

Florida jatkaa voitolla vahvaa virettään Itäisen konferenssin kärkipaikalla 94 pisteellään. Panthers on hävinnyt viimeksi kaksi ottelua putkeen tammikuun loppupuolella. Seuraavaksi Panthers jatkaa kahden pelin vierasreissua, matkaamalla Pohjois-Carolinan Raleighiin, jossa he kohtaavat PNC Arenalla suomalaistähtiä vilisevän Carolina Hurricanesin.

Kuva: Pixabay
Kirjoittaja: Perttu Kuru