Kuva: Pxfuel

Vähintään kerran viikossa saa lukea miten “Ensitreffit alttarilla parit – Nimeä mikä tahansa kriisi maailmassa”.

 Yllätys, että vartissa paperikassista poimitut nimet ja kuvat eivät tuotakkaan kommunikoivia ja toimeentulevia pareja heti. Kuka olisikaan voinut arvata että ihmissuhteiden toimivuus vaatii enemmän kuin “mututuntuman”. 

“Joo meillä on ammattilaispsykologi ja hassumiespastori täällä kertomassa että kokki, 28 ja leipuri 30, on tultava toimeen, koska ovathan  he samanlaisia”. Joka kerta ,kun esirippu tippuu ja paljastetaan,ketkä onnekkaat pääsevät tai joutuvat naimisiin, niin molempien ilme on järkyttynyt ja kivuliaasti vain irvistellään kameralle. 

Jos tästä olisi tehnyt katugallupin ja kysynyt vaikka sadalta tavalliselta veroja maksavalta kansalaiselta, että “Moro, onko mielestänne toimiva konsepti vai onko täysin typerä idea?” niin 99/100 olisi vastannut, että täysin typerä idea.

Suuremman pahan mielen ja länsimaalaisen ahdistuksen tuottaa se, että nuorimmat hakijat tähän ohjelmaan ovat  kuitenkin vain 19-22-vuotiaita. 

Luulisi ihan oikeasti ,että nuorisolaiset saisivat seuraa, parisuhteen ja mahdollisen avioliitonkin tulevaisuudessa muutenkin kuin hakemalla tämmösiin sosiaaliporno- tosi telkkari-ohjelmiin.

En voi käsittää mitenkään, että tämmöiseen paskaohjelmaan on hakijoita silti vuodesta toiseen, vaikka kuitenkin  ero-kimpassa-pysymis-ratio on 1/100. Helpommin varmasti onnistuisi ,kun jatkaisi vaan Tinderissä lojumista ja treffailua.

Sama lajittelu-onnistumis-prosentti on huomattavissa esimerkiksi koulumaailmasta. Laittamalla ihan sattumajärjestelyllä ihmisiä samaan ryhmään tai pareihin  niin konfliktejahan siinä tulee väkisin jossain vaiheessa, koska on vain luonnollista ja oikein ,että kaikki ei tule toimeen keskenään, vaikka ajatuksena se onkin kaunis. Joten miksi tämmöinen järjestelmä toimisikaan ,kun “ollaan aikuisia”?. Varsinkin että saataisiin luotua vuosisadan rakkaustarinoita lähes varman epäonnistumisen alta. Tämä formaatti menee heittämällä roskalaatikon syvimpään nurkkaan suorilteen ja ei tarvitsisi koskaan kaivaa takaisin sieltä enään.

Katsoisin mieluummin pussirottien pelaavan tennistä ruotsinlaivalla kuin minuuttiakaan näin typerää ohjelmaa enää jatkossa.

Joten vilpitön toive Suomen kansalle ja maikkarin tv-formaatti-ideariihet. Lopetetaan jooko tämänkaltaiset roskisohjelmat ja niihin hakeminen ennen kuin kaikki voivat täysin huonosti ja tehdään vaikka uusi 30. kausi Putousta.