Nyt se on tapahtunut. Koronapandemian takia kolme vuotta alkuperäisestä ensi-illasta viivästynyt uusi versio Muumipeikko ja pyrstötähti -animaatioelokuvasta pyörii vihdoin elokuvateattereissa kautta maan, saaden 1990-luvun lapset hihkumaan innostuksesta.

Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuva on herättänyt tunteita lapsissa ja aikuisissa jo vuodesta 1992. ©MOOMIN CHARACTERS™ ANIMATION ©DENNIS LIVSON & KINDERNET

Kolmekymmentäyksi vuotta sitten ensimmäisen kerran päivänvalon nähnyt Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan alkuperäinen versio sekä vasta ensi-iltansa saanut uusi versio perustuvat molemmat Tove Janssonin samannimiseen vuonna 1946 julkaistuun menestyskirjaan. Kirjan lailla myös animaatiosta tuli vuosien varrella rakastettu klassikko. Ainakin 1990-luvulla syntyneet lapset kokevat sen merkityksellisenä osana lapsuutta – Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuva on jäänyt monelle mieleen aikuisikään saakka.

Tekniset uudistukset
15. syyskuuta ensi-iltansa saanut uusi versio eroaa alkuperäisestä teknisesti ja äänimaailmaltaan. Sen kuvaan on tehty korjauksia ja muun muassa kuvasuhdetta laajennettu nykypäivän elokuvastandardeja vastaaviksi. Samasta syystä myös elokuvan äänimaailmaa on jouduttu uusimaan; siihen on sävelletty uudet musiikit ja äänitetty uudet äänitehosteet. Lisäksi muumihahmojen rooleissa kuullaan nyt uudet äänet.

Nähtäväksi jää, millaisia reaktioita ja mielipiteitä Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan uuden version muutokset loppujen lopuksi herättävät laajemmassa yleisössä.

Teksti: Siiri Laakkonen
Kuvat: ©MOOMIN CHARACTERS™ ANIMATION ©DENNIS LIVSON & KINDERNET