Vappua eli alunperin työväen juhlaa vietettiin jälleen viikonvaihteessa. Vappu tunnetaan nykyään paremmin opiskelijoiden ja ylioppilaiden juhlana, jolloin valkoiset lakit laitetaan päähän. Vappu sujui Helsingin keskustassa, Mantan patsaalla sekä Kaivopuistossa iloisissa tunnelmissa. Kaikenikäisiä ihmisiä oli paljon liikkeellä.
Mantan lakituksessa oli Helsingin poliisin twitterin mukaan arviolta jopa 60 000-70 000 ihmistä. Tunnelma oli tiivis, mutta iloinen.
Nea Nystén opiskelee kolmatta vuotta Helsingin Yliopiston Pohjoismaisten kielten linjalla. Nea osasi varautua hyvin sateeseen, joka yllätti opiskelijat sunnuntai-iltana.
Sonja Arjavalta opiskelee Helsinki Business Schoolissa, joka pystytti telttansa Kaivopuistoon jo vappu aattona. Teltta oli valitettavasti tuhoutunut yön aikana ja oli vappupäivänä käyttökelvoton.
Vuonna 1906 valmistunut Haavis Amandan eli Mantan patsas ja 1908 valmistunut suihkulähde siirrettiin vapun jälkeisenä keskiviikkona remontoitavaksi. Korjauksen tavoitteena on muun muassa korjata pronssissa olevat reiät sekä halkeamat ja oikaista veistoksen kallistumaa.
Sairaanhoitajaksi opiskelevalle Camilla Himmelroosille maistui lonkero.
Poliisit pitivät Kaivopuistossa huolta yleisestä turvallisuudesta ja kiersivät aluetta esimerkiksi mönkijöillä. Poliisi kertoi Twitterissä vapun sujuneen kokonaisuudessaan rauhallisesti. Aattoyön hälytystehtävien määrä oli Helsingin poliisin mukaan verrattavissa tavanomaiseen viikonloppuyöhön.
Emil Segervall ja Erica Hirvikoski juhlivat monien muiden tavoin vappua valkoiset ylioppilaslakit päässään.

Kuvat ja teksti: Elina Castrén