SM-liigan kausi saadaan pian taas päätökseen. Välieräsarjassa pelaavan Ilveksen ja Pelicansin lisäksi toinen sarjapari tänä vuonna oli Helsingin IFK ja Tampereen Tappara. Ottelusarja päättyi Tapparan 4-1 voittoon. Ilveksen ja Pelicansin sarja on kesken, joten vielä ei tiedetä kumpi näistä tulee Tapparaa vastaan finaalisarjaan ja kumpi kohtaa pronssiottelussa HIFK:n. 

Pronssiottelun lähestyessä herää joka keväinen kysymys pelin tarpeellisuudesta. 

Välierät on itsessään joukkueelle raskas ja jännittävä sarja sekä henkisesti että fyysisesti. Sarjan jälkeen pelaajilla on kaikkensa antanut olo ja välieristä putoavat joukkueet kokevat aina valtavan pettymyksen. 

Maanantaina pelatun välieräottelun jälkeen putoajajoukkueen HIFK:n varakapteeni Ilari Melart otettiin haastatteluun. C Moren haastattelija tiedusteli puolustajalta, löytyykö joukkueelta intoa ja virtaa tulevaan pronssiotteluun. Melart totesti toivovansa, että kyseistä ottelua ei pelattaisi ollenkaan. Hän kuitenkin lisäsi, että, koska ottelu kuitenkin pelataan, löytyy joukkueelta varmasti virtaa. 

Myös ottelun jälkeen studiossa entinen jääkiekkoilija Siim Liivik ilmoitti pitävänsä pronssiottelua turhana. “Henkilökohtaisesti minua ei olisi kiinnostanut ainakaan pelata siinä pelissä”, hän totesi studiossa. Liivik on itse urallaan pelannut useissa pronssiottelussa. Hän myös lisää, että SM-liigassa pelataan mestaruudesta, eikä mitaleista. Liivik vertasi puheenvuoronsa aikana SM-liigan pronssimitalia Alepasta ostettavaan suklaamitaliin, että jos sellaisen haluaa, niin sieltä voi ostaa.

Miksi siis pitää kiusata pelaajia ja joukkueita vielä yhdellä “sääliottelulla”, jossa selvitetään 3. ja 4. sija, kun päätavoite ja mahdollisuus Kanada-maljaan on jo menetetty? On ymmärrettävää, että olisi outoa palkita vain ensimmäinen ja toinen joukkue, mutta on myös tarpeetonta laittaa pelaajat vielä yhteen otteluun, johon heillä välttämättä ei ole edes kiinnostusta. 

Teksti & kuva: Elina Castrén