Suomen vanhin elokuvateatteri avattiin vuonna 1909 nimellä Olympia. Nykyisin se toimii Finnkinon Maxim-teatterina Kluuvissa. Myöhemmin Helsinkiin on avattu persoonallisia pienempiä korttelikinoja kuten Kino Engel ja Orion. Yksi niistä on Kalliossa Helsinginkadun ja Harjukadun kulmassa vuodesta 1977 vuoteen 1982 toiminut elokuvateatteri Riviera, joka avattiin uudistuneena vuonna 2017. Punavuoreen on myös avautumassa toinen Riviera piakkoin.
Liiketilassa on pitkä historia ravintola- ja elokuva-alan yrityksiä. Uudistuneessa Rivierassa valttikorttina on täydet anniskeluoikeudet, mutta alkoholittomia vaihtoehtoja on myös.
Elokuvateatterisalin lisäksi tiloista löytyy baari, joka on avoinna iltapäivästä illan pikkutunneille. Baarissa on 30 asiakaspaikkaa. Elokuvia saa silti katsoa rauhassa, koska salin ja baarin välissä on tuplaovet.
Lämminhenkisen baarin puolelta löytyy erilaisia sisustuselementtejä luomassa tunnelmaa. Sisustuksessa on säilytetty myös tiloissa aiemmin toimineen musiikkiteatteri Boleron huonekaluja.
Rivieran sohvat ovat samantyyliset kuin teatteri Maximin muhkeat istuimet. Elokuvia katsellaan kahden hengen sohvilta ja nojatuoleilta. Paikkoja salissa on 50.
Myös elokuvateatterin puolella on baaritiski, josta saa tilattua erilaisia juomia ja tarjoiluja, vaikka kesken näytöksen.
Leffaeväät voi ennakkotilata pöytään. Tarjolla on erikoisoluita, viiniä, cocktaileja, kahvia, tapaksia ja perinteisiä leffaherkkuja.
Kasvit ovat iso osa sisutusta baarissa, joka oli aiemmin eteistila/toimisto.
Baarin puolelta löytyy värikkäät halogeenivalot, jotka tuovat tunnelmaa. Klassisia halogeenivaloja on hyödynnetty muissakin teattereissa.

Kuvat ja teksti: Aurora Lehto