Helsingin Jalkapalloklubi matkusti lauantaina 27. huhtikuuta Valkeakoskelle, jossa se kohtasi Veikkausliigan ottelussa legendaarisella Tehtaan kentällä perinteikkään FC Hakan. Klassikko seurojen välillä päättyi viime vuoden tapaan 1-1 tasatulokseen.

Ottelu Valkeakoskella oli HJK:lle jo kolmas kahdeksaan päivään. Ensimmäinen puoliaika oli jälleen vierasjoukkueelta hyvin vaisu, joka toisaalta voitiin selittää tällä kertaa kokoonpanon kierrätyksellä.

”Ensimmäinen puoliaika oli meille hankala. Puolustuspeli ei toiminut alkuunkaan, ja päästettiin jälleen erikoistilannemaali”, HJK:n nykyinen päävalmentaja Ossi Virta totesi ottelun jälkeen.

Klubilla on ollut alkukaudella suuria hankaluuksia erikoistilanteiden puolustamisessa. Kauden avausottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan HJK:ta vastaan tehtiin kaksi maalia erikoistilanteista.

HJK sai upean tuen paikan päälle Tehtaan kentälle, sillä Valkeakoskelle oli matkustanut arviolta yli 150 vierasjoukkueen kannattajaa.

Ottelun avausmaali nähtiin kotijoukkue Hakan toimesta ja siitä vastasi joukkueen kapteeni Niklas Friberg. Ryan Mahuta lähetti kulmapotkun maalille ja Friberg nousi korkeimmalle sijoittaen pallon vasempaan alakulmaan 13. minuutilla.

HJK reagoi heikkoon ensimmäiseen nelivitoseen triplavaihdolla. Kentän jättivät David Ezeh, Aaro Toivonen sekä Aapo Halme. Vaihdosta sisään otettiin puolestaan Luke Plange, Topi Keskinen sekä Anthony Olusanya.

Vaihdot tuottivat heti tulosta ja Klubi sai ansaitun 1-1 tasoitusmaalin ottelun 55. minuutilla. Hassane Bande vapautti upealla syötöllään Luke Plangen nokikkain Hakan maalivahti Anton Lepolaa vastaan ja englantilaiskärki ei paikasta erehtynyt. Plange sijoitti pallon varmasti maalin vasempaan alanurkkaan.

Toinen puoliaika oli sanalla sanoen täyttä dominointia Klubilta, mutta lisäosumia ei enää kummaltakaan joukkueelta nähty. HJK:n puolelta tulokseen oltiin varmasti pettyneitä, sillä enemmänkin olisi ollut otettavissa.

Klassikkoa aurinkoiselle ”Tehtikselle” oli tullut seuraamaan lopulta 2 024 katsojaa.

Veikkausliiga jatkuu HJK:n osalta seuraavaksi lauantaina 4. toukokuuta, kun vieraaksi Bolt Areenalle saapuu sarjanousija Ekenäs IF.

Teksti ja kuva: Niko Rehnstrand