Lähestyvä syyslomakausi kasvattaa taas matkustajamääriä Helsinki-Vantaan lentoasemalla lokakuussa. Viikolla 42 alkava lomasesonki näkyy lentoaseman kaikkien toimintojen vilkastumisena, mutta erityisesti turvatarkastus voi paikoitellen ruuhkautua.


Jo syyskuun puolella turvatarkastuksessa työskentelevien henkilöiden sairauspoissaolot näkyivät ajoittaisina ruuhkapiikkeinä lentoasemalla.

Viime kesänä Helsinki-Vantaan lentoasemalla otettiin käyttöön monivuotisen kehitysprojektin tuloksena uusi terminaalilaajennus. Uuden laajennusosan turvatarkastus sisältää uutta teknologiaa, jonka ansiosta matkustajien ei enää tarvitse ottaa pois käsimatkatavaroista elektroniikkalaitteita ja nestemäisiä aineita sisältäviä pusseja läpivalaisun ajaksi.

Helsinki-Vantaan lentoaseman uudistettu terminaali. Kuva: Karoliina Nurmi

Uudistetun teknologian ja kaksinkertaistuneen kapasiteetin vuoksi asiointi turvatarkastuksessa on aiempaa sujuvampaa, mutta etenkin vilkkaimpina aikoina jonoja voi muodostua.

Lentokenttäyhtiö Finavian mukaan ruuhkaisimpia aikoja lentoasemalla ovat aamut, iltapäivät sekä viikonloput. Yhtiö pyytääkin matkustajia tekemään lähtöselvityksen mahdollisuuksien mukaan ennakkoon ja varaamaan riittävästi aikaa matkatavaroiden jättöön sekä turvatarkastukseen, jotta matkalle lähtö sujuisi jouhevasti. 

Teksti: Emilia Pitkänen
Kuvat: Karoliina Nurmi