Miesten Salibandyn F-liigakarsinnoissa nähtiin uskomatonta draamaa viime lauantaina 23. maaliskuuta, kun Tikkurilan Tiikerit nousi kuuden maalin takaa-ajoasemasta päätöserässä ensin tasoihin ja vielä jatkoajalla voittoon. Ottelu päättyi Tiikereiden 8-7 voittoon ja seuraavaksi seura taistelee noususta F-liigaan EräViikinkejä vastaan.

Miesten Salibandyn F-liigassa pelataan paraikaa pudotuspelejä ja samalla taistellaan noususta ensi kauden F-liigaan. Tiikerit kohtasivat lauantaina ensimmäisen karsintakierroksen neljännessä F-liigan karsintaottelussa Limingan Niittomiehet.

Niittomiehet aloitti ottelun räväkästi ja oli kahden pelatun erän jälkeen jo 1-7 johdossa. Tiikerit nousi ottelussa kuitenkin aina 8-7 voittoon asti ja kohtaa toisella karsintakierroksella Erä Viikingit.

Tiikereiden nousu kolmannessa erässä alkoi, kun joukkueen tähtipelaaja Mattias Kokljuschkin iski 2-7 kavennusmaalin 31 sekunnin jälkeen. Tämän jälkeen Tiikerit kiri pikkuhiljaa maali maalilta ottelussa tasoihin. Niittomiehet ottivat aikalisän ottelun 3-7 tilanteessa, mutta se ei paljoa kotijoukkuetta hetkauttanut. Ottelun ratkaisu nähtiin, kun Tiikereiden Juuso Salo teki ratkaisumaalin jatkoajan seitsemännellä peliminuutilla. Loppuunmyyty Tikkurilan Urheilutalo (523 katsojaa) todisti kotijoukkueen uskomattoman nousun kuuden maalin takaa voittoon.

Tiikerit kohtaavat karsintojen toisessa vaiheessa ErVin, joten luvassa on pääkaupunkiseudun derby. Ottelusarja pelataan paras viidestä systeemillä, joten kolmella voitolla irtoaisi paikka ensi kauden pääsarjassa. Sarja käynnistyy perjantaina 29. maaliskuuta Mosahallissa, Tapanilassa.

Tiikereiden päävalmentaja Pasi Rosti kommentoi tulevaa otteluparia Yle Urheilulle: “Pelaajat ovat tuttuja puolin ja toisin, ottelupari on jopa jonkinasteinen derby. Eiköhän saada täydet lehterit Mosahallille sekä Urheilutalolle.”

Karsintojen toinen ottelupari on M-Team-FBC Turku.

Teksti: Niko Rehnstrand
Kuva: Juhani Järvenpää, Inssi-Divari kuvapankki