Euroopan huippuseura Paris Basketballissa pelaavalla Mikael Jantusella on pitänyt kiirettä. 23-vuotias helsinkiläinen voitti Ranskan liigacupin joukkueensa kanssa viime sunnuntaina, ja matkusti jo päivää myöhemmin Susijengin matkaan ensimmäisiä EM-karsintaotteluita varten.

Vasta vuonna 2018 perustetun Paris Basketballin kausi on ollut menestyksekäs. Suomalaisen päävalmentajan Tuomas Iisalon johtama joukkue on Ranskan liigassa neljäntenä, ja voitti oman lohkonsa seurajoukkuekilpailu EuroCupissa. Jantunen on päässyt Iisalon alaisuudessa tärkeään rooliin, ja alkukauden vire huipentui liigacupin voittoon. Se on myös pariisilaisseuralle sen historian ensimmäinen pokaali.

– Olihan se hieno hetki, ja sitä sai juhlia hetken. Mutta nyt on katseet suunnattu jo eteenpäin, toteaa Jantunen.

– Se oli vähän sellainen välietappi, kauden päätavoitteet on vielä myöhemmin. Mutta se antoi lisämotivaatiota.

Pariisilaisryhmällä tiivis loppukausi – ”EuroCup on iso tavoite”

Paris Basketballin omistajat ilmoittivat jo perustamishetkellä, että seuran kova tavoite on nousta eurooppalaisen koripallon korkeimmalle sarjatasolle, Euroliigaan. Sinne päästäkseen Parisin olisi voitettava alemman tason kilpailu EuroCup. Tällä kaudella pariisilaiset voittivat sen runkosarjassa eniten otteluita, ja pääsivät lohkovoittajana suoraan puolivälieriin. Europelien lisäksi Parisilla on suuret tavoitteet myös Ranskan liigan osalta, ja joukkue tähtää menestykseen molemmissa kilpailuissa.

– Me mennään peli kerrallaan. Se EuroCup on iso tavoite, mutta myös meidän oma sarja. Ne on ne kaksi pokaalia mitkä on jäljellä voitettavaksi ja me halutaan ne molemmat. Kumpikaan ei ole helppo mutta me uskotaan siihen, että me voidaan voittaa molemmat ja että me voidaan voittaa kenet tahansa.

Mikael Jantunen Susijengin harjoituksissa maanantaina 20. helmikuuta. KUVA: Mikael Vesala

Jantusen seuralla menee kovaa myös kentän ulkopuolella, sillä Ranskan kärkijoukkueeksi nousseelle seuralle valmistui Pariisiin uusi, moderni kotihalli. Pariisin kesäolympialaisia varten rakennettu Adidas Arena nostaa seuran osaltaan uudelle tasolle.

– Ensimmäinen peli oli ihan kiva, se oli loppuunmyyty ja siellä oli 9 000 ihmistä ja kiva tunnelma. Se on todella hieno halli ja mun mielestä se kertoo myös seuran määrätietoisuudesta, että viedään seuraa eteenpäin ja pidetään fasiliteetit kunnossa.

– Innolla odotan seuraavaa peliä siellä, naurahtaa Jantunen.

Katso koko haastattelu tästä:

Teksti: Eemil Untamala
Kuvat: Mikael Vesala
Videon: Laura Henriksson