Kaupunkilaisten ja turistien suosima Nuuksion kansallispuisto saattaa laajentua. Helsingin kaupungin teettämästä kyselystä selviää, että laajentamissuunnitelmat saavat osakseen kannatusta, mutta esimerkiksi suunnistajat ja metsästäjät torppaavat ajatuksen. 

Jo tänä keväänä tehdään päätös siitä, laajennetaanko kansallispuistoa. Sen seurauksena virkistyskäyttö alueella saattaa vaikeutua. Nuuksion kansallispuiston tehtävä on kuitenkin ensisijaisesti luonnonsuojelu ja täten tiukemmat rajoitukset koskevat sitä kuin virkistysalueita.

Nuuksio on suosittu päiväretkikohde. Vuosittainen kävijämäärä Nuuksion kansallispuistossa on ollut yli 300 000.

Helsingin suunnistajien puheenjohtaja Jouko Lahtinen pelkää, että laajentaminen rajoittaisi käyttöä suunnistustapahtumiin merkittävästi. Hän perustaa näkemyksensä aiempaan kokemukseen, kun virkistyskäytössä olleet Kattilan ja Haukkalammen alueet liitettiin kansallispuistoon. Tähän mennessä suunnistustapahtumissa on ollut n. 12 000 suunnistajaa.

Suomen metsästäjäliitto puolestaan pelkää, että hirvieläinkanta voisi kasvaa, joka saattaa aiheuttaa liikenteeseen enemmän vaaratilanteita. Asiasta uutisoi Helsingin uutiset.

Teksti: Emilia Kinnunen
Kuvat: Sanni Wallen