Disc Golf Pro Tour alkoi viime viikon torstaina Yhdysvaltojen Las Vegasissa. Suomalaiselle Rasmus Saukkoriivelle reissu oli opettavainen kokemus.

Frisbeegolfin ammattilaiskiertue DGPT käynnistyi jälleen vajaan neljän kuukauden tauon jälkeen. Yhdysvaltojen länsirannikolla sijaitsevassa Nevadan osavaltiossa järjestetystä Las Vegas Challengesta, on muodostunut monen ammattilaispelaajan kisakauden ensimmäinen pysäkki.

Turnaus pelattiin Las Vegasissa sijaitsevan Wild Horse Golf Clubin alueella. Valtavan kokoinen golf kompleksi sisältää kolme eri rataa, joiden yhteispituus on 7415 metriä. Poiketen aiemmista vuosista, miehet ja naiset kilpailivat kummatkin vain kahdella radalla.

Miesten avoimessa divisioonassa mukana oli yhteensä 118 pelaajaa, naisten luokassa heittäjiä oli 57. Suomalaisista kilpailuun osallistuivat Väinö Mäkelä, Rasmus Saukkoriipi, Eveliina Salonen ja Henna Blomroos.

Saukkoriipi, 18, oli ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa kilpailemassa. Hän sijoittui vaihtelevissa olosuhteissa pelatun kilpailun sijalle 82 tuloksella -2 alle parin. 

– Olin tosi itsevarmasti siellä ja heittäminen tuntui hyvältä. Siitä se ei jäänyt kiinni, linjasi Saukkoriipi.

Liika itsevarmuus näkyi kuitenkin Saukkoriiven mukaan hänen heittovalinnoissaan.

– Otin vähän tyhmiä riskejä ja koitin lähteä hakemaan isompaa, se välillä kostautui.

Turussa syntynyt Saukkoriipi on pikaiseen tahtiin nousemassa yhdeksi suomen parhaista pelaajista. Talvella hän solmi kauden mittaisen yhteistyösopimuksen kiekkovalmistaja Innovan kanssa. 

– Kiekot toimi hyvin. Hiljalleen oon päässyt kiinni siihen, mitä tuun tällä kaudella heittämään. 

Raisiolainen on tunnettu etenkin hänen vahvasta avauspelaamisestaan, ja erinomaisesta heittotekniikasta kämmen- sekä rystypuolelta. Talvi meni kuitenkin pääosin kuntosalilla voimatreenien parissa.

– Salitreeneissä oli isoin fokus, jotta fyysinen puoli kehittyisi. Uusien kiekkojen testailu tuli siinä samalla. 

Saukkoriiven heittotekniikka on hänen isoimpia vahvuuksiaan

Las Vegasin kilpailun voittajaksi heitti yhdysvaltalainen Calvin Heimburg yhteistuloksella -31 alle parin. Jännittävä kisa ratkesi radan viimeisellä väylällä, kilpailussa toiseksi sijoittuneen Kevin Jones:in heitettyä avausheittonsa OB-alueelle eli peliradan ulkopuolelle.

Pro Tour jatkuu viikon kuluttua Texasin osavaltiossa. Saukkoriipi ei kuitenkaan osallistu enää kyseiseen osakilpailuun, vaan jatkaa kauttansa seuraavan kerran todennäköisesti Toukokuun alussa Kööpenhaminassa järjestettävässä kilpailussa. Armeijan alkaminen saattaa kuitenkin vielä muuttaa raisiolaisen kisakalenteria. 

– Periaatteessa oon menossa kesällä inttiin, mutta sitä koitetaan lykätä ensi tammikuulle. Kööpenhaminaa ennen saatan käydä jonkun pikku kisan, mutta se on ensimmäisen isompi. 

Kauden päätavoitteeksi Saukkoriipi ei varsinaisesti nosta mitään tiettyä kisaa, vaan laittaa enemmän painoarvoa oman pelin kehittämiselle ja hyvälle kaudelle kokonaisuutena. Yhden kisavoiton hän kuitenkin haluaa. 

– Kyllä mä otan tavoitteeksi, että yhden Euro Tourin, European Pro Tourin tai Suomen tourin osakilpailun voitan.

Teksti: Arttu Tikkanen
Kuvat: Douglas Kim