Naisten Korisliigassa sijalla viisi majaileva Tapiolan Honka saa vieraita Lappeenrannasta, kun sijan korkeammalla oleva Catz saapuu Tapiolan liikuntahallille ensi lauantaina. Joukkueilla on sijoitusten välissä eroa vain kaksi pistettä. Molemmat joukkueet ovat vahvassa vireessä. Catz on voittanut edellisestä 12 pelistään 10, vaikka kärsi edellisessä ottelussaan tappion Helsingin Torpan Pojille pistein 73-69.

Tulevan ottelun vierasjoukkueen päävalmentaja Mika Haakana avasi, mihin joukkue on tällä viikolla keskittynyt tappion jälkeen.

-Katottiin se peli videolta, muttei vedetty siitä sen suurempia viivoja, koska olemme kokonaisuudessaan pelanneet hyvin tuloksin. Kyse oli enemmänkin siitä, ettei ehkä pelaajilla ollut täysin ajatus mukana. Loppuviikosta katotaan läpi Honka ja valmistaudutaan siten viikonloppua varten.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahdesti aiemmin tällä kaudella. Molemmissa kotijoukkueet ovat juhlineet lopuksi. Lappeenrannassa kotijoukkue Catz oli vahvempi pistein 70-64, kun taas Tapiolassa Honka oli niukasti parempi pistein 75-72.

-Molemmilla on ollut hyvä kausi. Molemmilla nuori jengi ja ottelut ovat olleet tasaisia.

Catz kärsii ottelun alla tärkeän takamiehensä Jordan Jonesin poissaolosta. Joukkueenjohtaja Eevert Luntta kommentoi tilannetta.

-Mukautumista joukkueella on ollut pelata ilman Jonesia. Se vaikuttaa heti, kun joukkueen tärkeä takamies on sivussa. Polvi meni muutama viikko sitten ja pian on kontrolli tulossa.

Luntta oli kuitenkin tulevaa ottelua kohtaan luottavaisin mielin.

-Kova taistelu tulee. Pienellä rosterilla minuutit ovat olleet suuria. Muuten on terve joukkue, reeneissä hyvä pöhinä ja valmentaja tekee loistavaa työtä.

Ottelussa ehdoton seurattava on Catzin laituri ja pistekärki Erica Covile, sekä edellisessä ottelussa 24 pistettä tehnyt laituri Natalie Day.

JOONA TIKKANEN